fbpx

Fekete-fehér lakberendezés fával kombinálva

Lakberendezési stílusok
fekete-fehér

Sokszor írunk nagyon extrém stílusokról, amik harsány színekről, különleges anyagokról vagy extravagáns formákról szólnak. De teljesen érthető, hogy ezt nem mindenki látná szívesen nap mint nap a saját otthonában. De ebben a cikkben egy olyan kombinációról lesz szó, amit sokkal többen magunkénak érezhetnek. Emellett pedig nagyon praktikus is, hiszen olyan alapdarabok, -színek és -anyagok vannak benne, amiket később könnyedén cserélgethetünk, frissíthetünk. Ez pedig a fekete-fehér lakberendezés fával kombinálva. A képek magukért beszélnek, az összhatás modern, friss, mégis barátságos és megnyugtató. Lássuk, milyen előnyei vannak ennek a nagyon letisztult berendezésnek, és hogyan lehet a mi otthonunk is ennyire esztétikus, egyszerű elemekkel.

A fekete szín

Ebben a stílusban a fekete-fehér kéz a kézben jár, és úgy egészítik egymást, mint a jin és a jang. De ez a két szín önmagában is megállja a helyét, karakteres és meghatározó a végső összhatásban. A feketét legtöbbször az eleganciával azonosítják. És valóban nagyon kifinomult hatást lehet vele elérni, ha a megfelelő mennyiségben használjuk, és nem uralja le a helyiséget. Ezt azért fontos hozzátenni, mert túl nagy mennyiségben nagyon sötét, komor és maszkulin lesz a végeredmény, és sajnos nagyon személytelen is. Viszont, ha kisebb bútorokból választunk feketét, akkor nagyon jól lehet vele kiemelni, hangsúlyozni, egy kis rejtelmességet és eleganciát hoz.

A fehér szín

És most beszéljünk a másik alapszínről, a fehérről. Mivel ez a tökéletes ellentéte a feketének, jól ki is egészíti azt. Pont a fekete hátrányait tudja kompenzálni, kicsit lágyítani ezt az erős, komor árnyalatot. A fehéret az energikussággal, tisztasággal, letisztultsággal és a ragyogással szoktuk azonosítani. És valóban, már egy kevés fehér felület is képes világosítani a helyiségen, talán ez a legnagyobb előnye. Sokszor okoz fejtörést, hogy milyen falszínt válasszunk, de a csupa fehérrel tényleg nem lehet mellélőni, aztán persze mindenféle fali dekorációval vagy tapétával feldobhatjuk. De olyan alapot ad, ami frissíti és világosítja a szobát. Túl nagy felületen a fehér is tud persze jellemtelen és „puritán” lenni, ezért mindig kell mellé valamilyen telítettebb szín vagy fekete.

A fekete-fehér lakberendezés fával kombinálva

Most már látjuk, hogy a fekete-fehér kombó milyen jól működik, tudjuk, hogy a népszerű skandináv és minimalista stílusnak is ezek az alapjai. Kitűnően ellensúlyozzák egymást, de valami még hiányzik. Valami, amitől otthonosabb, kellemesebb lesz egy hálószoba vagy a nappali. Szerintük ez az utolsó hiányzó darab pedig a fa. A fából készült bútorok, kiegészítők, felületek mindig melegséget visznek a helyiségbe, a természetes színük és mintázatuk nagyon letisztult és megnyugtató, közelebb hozza a természetet, és annak minden kellemes emlékét. A fekete és a fehér mellett a fa is olyan alap a lakberendezésben, hogy könnyű lesz megtalálni a nekünk leginkább tetsző bútort. Ha meg szeretnénk tartani ezt a 3 alappillért, de már frissítenénk az összképen, akkor is könnyű dolgunk van. Hisz legyen szó akár egy bázisbútorról, akár egy kisebb dekorációról, könnyen kereshetünk egy újat fekete vagy fehér színben vagy fa anyagban, és szinte biztos, hogy könnyen belesimul a korábbi berendezésbe.

De nem csak otthonos és kellemes ez a mesterhármas. A fekete-fehér fával kombinálva előkelő, elegáns és nagyon modern, így a ház minden pontján megállja a helyét, egyszerre tesz nagy benyomást a vendégekre, és biztosítja a családi élethez a bensőséges hangulatot. Ha az egész házban erre támaszkodunk, nagyon harmonikus lesz a végeredmény. A színek mértékét és a kiegészítőket pedig nyilván váltogathatjuk, így nem is válik unalmassá.

Mivel tehetjük még barátságosabbá?

A fa ugyan már magában is jól megteremti az otthonos, meleg hangulatot, amit például egy nappaliban vagy hálószobában is keresünk, de ezt a hatást még fokozhatjuk szobanövényekkel. A szobanövények is hozzáadnak a természetesség érzéséhez, zöld színük miatt pedig nagyon megnyugtatók is. Olyan dekorációk, amikkel biztosan nem lőjük túl az ízléstelenség határát, így bátran válogathatunk közülük. Ha bővebben is érdekel ez a téma, olvasgasd korábbi cikkeinket, például ezt a biofil stílusról szólót.

Hogyan aranyozd be ezt a fekete-fehér stílus?

Előfordulhat, hogy valaki ezt az egészet nem teljesen érzi magáénak, mert valamit hiányol. Lehet, hogy túl egyszerűnek és letisztultnak látja, és igényelne egy kis luxust vagy valami kifinomult extrát, ami emel ezen az egészen. Ilyenkor mindig visszanyúlhatunk az art décoban már jól bevált aranyhoz. Mivel elég rugalmas alap a fekete-fehér és a fa, az arany is nagyon jól megfér mellettük. És tényleg sokat tud emelni a hangulaton egy-egy arany kiegészítő, kisebb dekoráció.

Reméljük, Téged is megfogott ez a fekete-fehér-fa kombináció! Ha igen, nézz bele folyamatosan frissülő termékkínálatunkba, amit külön ehhez a stílushoz gyűjtöttünk össze:

Monokróm színek egy letisztult otthonért

Képek forrása: Butopêa, Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük