fbpx

Tavaszi dekoráció saját kezűleg 2022-re

Csináld Magad, Kreatív Ötletek
tavaszi dekoráció saját kezűleg

Hamarosan itt a tavasz, napsütés, virágok, színek, illatok! Már most elkezdhetsz ráhangolódni azzal, hogy egy kicsit feldobod az otthonod. A tavaszi dekoráció saját kezűleg elkészítve egészen más, mint mikor megveszel egy koszorút vagy virágkompozíciót előre elkészítve a boltban. Igaz, hogy azok is tudnak nagyon szépek lenni, de ha egyszer kipróbálod, hogy te magad találod ki és készíted el a dekorációt, rá fogsz jönni, hogy ez így mennyivel többet ér. Előszöris azért, mert így biztosan minden része olyan lesz, ami neked tetszik, a te ízlésed, és a házadhoz is a leginkább illik. És ne feledkezzünk meg arról a szempontról sem, hogy mekkora örömöt okoz rákészülni az alkotásra, ötletelni, beszerezni a hozzávalókat, majd egy délután leülni, és teljesen belemerülni a kreatívkodásba. Az biztos, hogy a bolti út gyorsabb, de egészen más élmény lesz, ha te magad alkotsz, és aztán díszíted az otthonod az ötleteiddel. 5 kisebb-nagyobb munkával járó DIY ötletet hoztunk. Te melyiket fogod idén megvalósítani?

Mini virágoskert

A tavasz a virágokról szól, ezekről a szebbnél szebb színes kis csodákról. Ha nincsen kerted, de te is szeretnél legalább egy picit részesülni a kertészkedés öröméből, vagy a kert mellett a házadba is szeretnél egy mini virágoskertet, akkor ez az ötlet a tiéd! Tojásokra, festékre, ecsetre, virágföldre és kis virágokra lesz hozzá szükséged. Először díszítsd kedved szerint a tojásokat. Amíg nem üríted kis őket, sokkal könnyebb rá figyelni, hogy ne törd őket össze, és hogy a szélekre is jusson majd a díszítésből. Természetesen bárhogy festheted, de a lenti képeken használt ötlet végtelenül egyszerű, és mégis nagyon látványos. Húzz pár vonalat, majd az ecsettel fröcsköld rá a héjra a festéket. Miután megszáradt a festék, letörted a tojás tetejét és kimostad a tartalmát, jöhet az ültetés! Bármilyen kisebb, színes virág jól fog mutatni a tojáshéjakban, például a százszorszép, a nefelejcs, a gömbös kankalin vagy a krókusz. A legszebb pedig az összes egyetlen mini virágoskertben!

DIY tavaszi koszorú

Volt már szó a boltban kapható klasszikus tavaszi koszorúkról, amiket kiakaszthatsz a bejárati ajtóra, és valóban gyönyörűek tudnak lenni. De ez a tavaszi dekoráció saját kezűleg készítve is csodás lehet. A hagyományos koszorúk helyett inkább a fakarikák hódítanak. Sokkal könnyebbek, úgyhogy kevésbé nehéz a felakasztás, és még a feldíszített megjelenésük is sokkal minimalistább, ízlésesebb. Ilyen karikát a legtöbb hobbiboltban beszerezhetsz. Ezután pedig eldöntheted, hogy élő virággal vagy selyem-, esetleg szappanvirággal dekorálnál szívesebben. Mindnek megvan a maga előnye, az élő virág egyértelműen a legtermészetesebb, de gyakran kell cserélni, a selyemvirág a legtartósabb és legstrapabíróbb, a szappanvirág pedig tartósabb, mint az élő és szebb, mint a selyem. És persze a szárított virágról sem feledkezhetünk meg, ebből is gyönyörű mezei virágos dekorációt rakhatsz össze. Dobd fel egy kis húsvéti barkával!

Nyuszis cukiság

Nem kell, hogy úgy nézzen ki az otthonunk, mint egy katalógusbeli lakás! Néha nem a legszebb és legesztétikusabb dekorációt kell választanunk, hanem kell egy kis játékosság, valami, amin minden reggel tudunk egyet mosolyogni a konyhába kitántorogva. Ez az ötlet igazából bármilyen cserepes virágnál vagy asztaldísznél használható. Egy nagyobb és egy kisebb pamacslabdára vagy akár összegyúrt vattagolyókra és fehér és rózsaszín filcanyagra van szükséged. A nagyobb golyó lesz a nyuszi kilógó hátsófele, a kisebb a farka, a kivágott filcdarabokból pedig készíts neki tappancsokat. Végtelenül egyszerű, akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük, ők biztosan imádni fogják a végeredményt is.

DIY virág-girland

Ez a virág-girland sem nagy ördöngösség, ha megnézzük a képen a szükséges eszközöket és mintákat. Előszöris kell hozzá fonal, amire ez az egész virágos kompozíció fog kerülni, a fonal lesz a girlandunk alapja. Ezután színes és mintás kartonokból vágjuk ki a 3. képen is látható virágokat, de persze sajátot is kitalálhatunk. A kisebb virágokhoz és levelekhez, amik egyfajta tömőanyagként szolgálnak krepp-papírt és drótot kell használnunk, ezt a 2. képen láthatod. Vékony sávokra vágott krepp-papírt kell megcakkozni, majd golyóvá gyúrt krepp-papírcsomó köré feltekerni, a leveleket pedig simán kivágni. A képek alapján igazából meg lehet alkotni bármelyik virágot, majd fel kell őket rözíteni a girlandra.

Vendégváró tálak újragondolva

Valaki nem szereti a “porfogó” dekorációkat, és csak olyan díszítőelemeket használ az otthonában, aminek valamilyen egyéb funkciója is van. Ha rád is hasonlít ez jellemzés, akkor ha az előzőek nem is, hátha majd ez elnyeri a te tetszésed is. Ennek az ötletnek az a lényege, hogy tavaszias pasztellszíneket és tavaszi, húsvéti szimbólumokat használva feldobd a tálalód. Ezekbe utána tehetsz ropit, perecet, cukorkát. Ez is megint egy olyan ötlet, amiért a legtöbb gyerek oda- meg visszalesz, szóval ha kisgyerekek is érkeznek hozzád hamarosan vendégségbe, és van kedved és időd egy kicsit még jobban a kedvükre tenni, te is összerakhatsz egy ilyen húsvéti/tavaszi vendégváró kompozíciót.

Nézd meg a tavalyi tavaszi DIY ötleteket is:

Tavaszi dekoráció saját kezűleg – 2021

Képek forrása: Pexels, Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük