fbpx

Különleges színek, hogy feldobd otthonod

Otthon berendezése
különleges színek

Ezen a héten olyan szobákat fogunk bemutatni, ahol a lakberendezők ki mertek lépni az alapszínek és a bézs különböző árnyalatainak szorításából, hogy valami egyedi, és mégis élhető összképet kapjanak. Ezek a különleges színek, amik ezeket a szobákat uralják, vagy épp csak egy-két helyen felbukkannak, valósággal életet visznek a helyiségbe. Reméljük, hogy ezek az inspiráló képek Neked is meghozzák a kedved egy kis kísérletezéshez! Kezdésnek javaslunk minden inspirációhoz pár Butopêa terméket is, mellyel elkezdheted a nagy átalakítást, vagy adhatsz neki egy esélyt.

Orgonakék nappali

Az orgonakék egy nagyon visszafogott, megnyugtató és talán mondhatjuk, hogy kimért árnyalat. Igazi klasszikus hangulatot teremt, amihez jól illik a cottagecore vagy vidéki stílus – erről itt olvashatsz bővebben is. Mégsem ragadunk le egy régies, mára már kissé életidegen összképnél, mert az élénk piros szín jól felrázza az egészet, a modern absztrakt festmény pedig egyediséget visz bele. A színkompozíció nagyon ideális egy nappalihoz, ahol arra vágyunk, hogy a nap végén egy kicsit meg tudjuk pihenni, megérkezni az “otthon” hangulatba, mégis alkalmas legyen a vidám, önfeledt baráti beszélgetésekhez is. Harmonikus alap és a figyelmet megragadó, vibráló szín fel-felbukkanása.

Smaragdzöld a fürdőszobában

A smaragdzöld vagy mohazöld az a szín, ami istenien mutat a képeken, szeretjük nézegetni, de valószínűleg nem vállalnánk be saját otthonunkban, mert túl karakteres. De mi lenne, ha egy olyan helyiségben adnánk neki helyet, amit nem fog elkomorítani, ahol nem nehezíti meg sem a kikapcsolódást, sem a szórakozást. A fürdőszoba sokszor tud jellemtelen lenni, gyakran megfeledkezünk róla, amikor a berendezést tervezgetjük, pedig igenis fontos. Mivel itt nem nagyon tudunk különböző bútorokkal színesíteni, és a dekorációk terén is jobban meg van kötve a kezünk, ideális megoldás, ha a fel színével játsszunk. A smaragdzölddel nagyon előkelő hatást kapunk, és innentől kezdve nem is kell nagyon túlgondolni. Érdemes az art déco irányába elmenni, amit a szín eleve ad is. Használjunk arany színű tükröt, falilámpát.

Barackszín babaszoba

Ha már a különleges színek helyét keressük az otthonunkban, a barackszínnek is fel kell kerülnie a palettára. A legtöbb embernek valószínűleg eszébe sem jutna éppen ehhez a színhez nyúlni. De ha meglátjuk ezt a lenti képet erről a mesés babaszobáról, lehet, hogy megváltozik a véleményünk. Érthető, hogy nehezen tudnánk elképzelni például a nappalinkban ezt az árnyalatot, de azt be kell vallanunk, hogy a gyerekszobában tündököl. Melegséget és nyugalmat áraszt, ezzel a keleties stílussal van benne valami varázslatos is egyben. Másik nagy előnye a színnek, hogy kislánynak és kisfiúnak egyaránt megfelel, így a kisebb testvér később akár meg is örökölheti a babaszobát. Ha megnézzük a képet egy dologról még muszáj említést tennünk, ez pedig a mennyezet. Milyen kreatív és játékos megoldás ez a cirkuszi sátor-szerű mennyezeti kialakítás. Ez csak tovább fokozza a mesés hangulatot ebben a babaszobában.

Ha bővebben is érdekelnek babaszoba berendezési ötletek, kattints ide!

Padlizsán az étkezőben

A 2022-es év színe a “Periwinkle”, egy kékes-lilás árnyalat lett, így a lila sem maradhat ki a sorból, de most a lilának egy merészebb, bátrabb végletét nézzük meg, a padlizsán színt. Ez is egy az olyan különleges színek közül, amit nem tudunk minden helyiségben és minden otthonban elképzelni. De például a hálószobában nagyon jól működhet, mert megteremti azt a bensőséges, mély, nyugtató hangulatot, amit kereshetünk egy hálószobában. De az étkezőben is csodásan mutat, ha jól használjuk, ahogy azt az inspirációs képeken is látjuk. De hogyan kell jól használni? Az egyik képen magában egy kissé jellemtelen, egyszínű étkezőt látunk, amibe a lila függöny egyediséget, karaktert visz. Egy apró változtatás, egyetlen függöny, és mekkora változás! A másik képen már sokkal hangsúlyosabb ez a szín, de megfelelő bútorokkal, egy nagyobb növénnyel gyönyörűen lágyítható. A padlizsánszínt kombináljuk diófával, aminek kellően sötét, mégis meleg a színe.

Mahagóni vörösesbarna a hálószobában

A mahagóni szín, ami egy vörösesbarnás, karamellre emlékeztető árnyalat, kétségkívül szintén a különleges színek közé sorolható. Azért lehet a legjobb helye a hálószobában, mert egy meleg szín, ami elég mély, így nem biztos, hogy illik egy nappali vagy egy konyha-étkező pörgéséhez. Lehet, hogy elsőre nem is gondolnánk, mennyi lehetőség van ebben a színben. De a két inspirációs kép ezt nagyon jól szemlélteti, ugyanis két stílusvégletet láthatunk, és mindkettőnél tündököl a mahagóniszín. Az első képen egy indusztriális stílusú szobát látunk, a szürke árnyalatokkal, fémes, szögletes bútorokkal. Az indusztriális stílusra jellemző a tégla és a bőr is, ami szintén jól harmonizál a mahagónival.

Viszont vessünk egy pillantást a második képre is, hogy lássuk, milyen jól passzol a mahagóni szín a bohém-etno stílushoz is. A mahagóniszín nagyon jól kombinálható a stílus természetes anyagaival, a sok növénnyel, más barnás, bézs színeivel. Ezzel egy teljesen más végeredményt kapunk, biztosan teljesen másokat szólít meg a két ötlet, de mindkettő nagyon stílusos.

Piros csíkok

Nem csak a szín lehet különleges, hanem az is, ahogy azt megjelenítjük. A fehér-piros csíkok például sokaknak bátor választásnak tűnhetnek. Olyannak, amit egy magazinban szívesen látunk, a saját otthonunkban már kevésbé. A klasszikus vastagabb függőleges csíkok csak úgy vibrálnak, felidézik bennünk a klasszikus amerikai mozis hangulatot. Ez valóban egy kicsit karakteresebb, de egy falon csodásan mutat, élettel tölti meg a teret, egyszerre modern és klasszikus, a látogatókban pedig biztosan meg fog maradni a különleges design. De a másik képen is látjuk a fehér-piros csíkokat, de egy teljesen más formában. Ezt talán már többünk érzi magáénak. A berendezés többi része ugyan elég egyedi, de könnyen el tudjuk képzelni, hogy ez a csíkos minta egy hétköznapibb berendezésben is tündökölne. Visszafogott és elegáns, de ezzel együtt ugyanúgy megadja azt a játékosságot, üde színfoltot, mint az első kép csíkjai.

Képek forrása: Butopêa, Pinterest, Veranda


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük