fbpx

Interjú Axanne Jelasity-el, a Butopêa designer bútor márka és webáruház alapítójával

Butopêa hírek, Interjúk

Elmeséljük, hogyan kezdődött ez a történet: betekintés a kulisszák mögé Axanne-al, a Butopêa alapítójával!

Honnan érkezett ez a „szerelem” az életedbe, amit Butopêa webshop-nak és márkának hívnak?

Természetesen, mint számos start up esetében, nekem is a saját életem hozta „nehézség” inspirálta az ötletet. Amikor összeköltöztem az akkori barátommal, most már férjemmel, Alexxel, akkor szembesültünk azzal, hogy milyen nehéz egy teljesen üres lakást berendezni.
2015-öt írtunk ekkor, hiába volt nagy választék a lakberendezési áruházakban, még probléma volt a nagyobb bútorok szállítása, a pakolás és összeszerelés, szóval egy igazán komoly projektté vált egy „sima” lakásberendezés. Innen jött az alapötlet: egy jól átlátható és könnyen kezelhető online felület, ahol számos fajtájú és jellegű bútort meg lehet találni, mindehhez társuló olyan szolgáltatásokkal, mint a kiszállítás, vagy az összeszerelés: így válhat igazán könnyűvé és élménnyé egy szerethető otthon megteremtése.

Külön nehézség volt, hogy nem találtam a saját ízlésemnek megfelelő és a mi személyiségünkhöz passzoló bútorokat a „nagy” áruházakban, nem szerettem volna minden második barátom otthonában ugyanazokat a bútorokat látni, mint nálunk.
Ezért találtuk ki, hogy megcsináljuk magunk azt, ami még nem volt! Mivel a férjem, Alex közgazdász és IT szakember, én pedig a stílus, lakberendezés és marketing területén mozgok otthonosan, így adta magát egy egyedi márkára épülő lakberendezési márka és webshop elindítása és felépítése.


Mikor indultatok el Butopêa márkaként és boltként?

2016-ban butoraim.hu néven kezdtük el a webshopot, amelyet aztán 2018-ban változtattuk a mostani sikeres Butopêa névre.
A Butopêa a „bútor” szóból indul, amelyhez jön az „utópia” szóval megfogalmazható tökéletességre törekvés. A márkanév végén az “ia” helyett a lágyabb “êa” lett, hogy a franciás hangzás meg legyen a mozaikszóban, így lett Butopêa a mi bútor-utópiánk.

Hogyan állt és áll össze a mai napig a Butopêa kínálata, mind a saját márka termékei, mind az ismert nemzetközi designer bútormárkák esetében?

A projekt kezdetén különösen sokat, de azóta is folyamatosan látogattam és látogatom a nemzetközi bútor, lakberendezési és design kiállításokat.
A trendek figyelemmel követése persze önmagában még nem jelent sikert: minden esetben adaptálni kell azokat az adott országra is, mik azok, amelyek működnek és mik azok, amik nem. A trendeket „megszűröm” az eddigi tapasztalatok, a fogyasztói visszajelzések és a hazai irányvonalak mentén, így alakul és fejlődik folyamatosan a Butopêa kínálata.

Megtalálom azokat a designer márkákat, amelyek „beleférnek” a Butopêa minőségbe és a hazai igényekbe egyaránt, árban kedvezőek és minőségben is hozzák a magas elvárásokat és ezeket tesszük be a weboldalra.
Fontos a saját Butopêa bútorok és a forgalmazott márkák esetében is, hogy ne „tucatáruk” legyenek nálunk, hanem tényleg egyedi és izgalmas darabok. Azt vallom, hogy egy otthonnak mindig tükröznie kell az ott élők személyiségét, ezért kis darabszámú, egyedi megoldásokat kínálunk, de a lényeg, hogy elérhető áron!

Mitől tudtok egyedi bútorokat ennyire kedvező áron elérhetővé tenni a Butopêa márkában?

Mi közvetlenül a gyártókkal egyeztetve, a folyamatokat optimalizálva tervezzük meg a kollekcióink darabjait, a trendeket követve, de azokat mindig a magyar piacra adaptálva készítünk egyedi darabokat. Kihagyunk számos árdrágító lépcsőt a folyamatból (tervező, gyártó, viszonteladó), így tud a mi termék kínálatunk elérhető árú, mégis egyedi fejlesztésű lenni, amelyek ráadásul sokkal jobban követik a hazai vásárlói igényeket.
A Butopêa saját termékeit kiemelten jó áron tudjuk kínálni a hazai fogyasztóknak még kis darabszámban is, mert azokat a saját tervezőink „álmodják” meg, közvetlenül a gyárból érkezik és így kerül forgalmazásba.

Hogyan kombinálod össze a javasolt bútorokat, hangulatokat, kiegészítőket?

Kiindulok egy bizonyos színből, megnézem milyen komplementer színei vannak, amik passzolnak a fő irányvonalhoz. Aztán vannak a stílusok, amelyekkel megyek tovább a színek után; és én abszolút szeretem a stílusokat kombinálni. A stílusok összehangolt „keveredésében” nálunk a színek kötnek össze darabokat: az egyik bútor főszíne visszaköszön egy másik bútor valamely kisebb részében, és máris megvan az összhang, az összekötő kapocs két különböző stílusú bútor között.

A stílusok segítenek abban, hogy egy kiindulópontot adjanak, de nem az a „feladatuk”, hogy megkössék a gondolkodást. Én kifejezetten hiszek a stílusok érzéssel történő keverésében, ezt hívom én mix&match szemléletnek, amely a kollekcióink számos darabjában visszaköszön. Veszünk két egymástól távol lévő hangulatot, mint mondjuk az etno és az art deco, amelyek teljesen mások, de mégis együtt működnek: ez a „keverés” passzol mégis össze egy adott térben.

Segítesz is a vásárlóknak kitalálni személyre, ízlésre, helyszínre szabottan, hogy mi lehet jó Nekik. Ez a lakberendezési tanácsadás az online térben, személyes konzultációval együtt valósulhat meg.

A Butopêa-val az is a célunk, hogy ötleteket adjunk a vásárlóknak, akik nem feltétlenül vannak otthon ezen a területen. Az emberek általában tudják, hogy mi áll jól nekik, amikor öltözködnek, azt is tudják, hogy mi tetszik nekik bútorban, de azt nem feltétlenül tudják, hogyan lehet a harmóniát és az összhangot megteremteni az otthonuk hangulatában.

A jövőt tekintve tovább szeretnék fejleszteni a szolgáltatásainkat és azt, hogy tényleg egyedi megoldásokkal tudjunk segíteni a vásárlóknak. Sokan nem használnak lakberendezőt, mert annak költségét túl magasnak gondolják, ezért az év második felében egyedi szolgáltatást indítunk: ha valaki küld egy képet egy helyiségről, akkor 3D-ben el fogjuk készíteni neki, hogyan nézne ki az adott tér Butopêa bútorokkal. Mindehhez időt kímélő, online platformon zajló személyes lakberendezési konzultációt is biztosítunk majd, amely vásárlás esetén természetesen díjtalan, így már sokkal könnyebben tud kialakulni egy lakás belső hangulata. Ez a fejlesztés tovább fogja erősíteni a kötődést a Butopêa márka és az egyedi otthont tervezők között!


Hamarosan jelentkezünk a folytatással! 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük