fbpx

Tavaszi dekoráció saját kezűleg

Csináld Magad, Kreatív Ötletek
tavaszi dekoráció

Végre itt a jó idő, a napsütés, a tavasz! Ezen a héten 8 tavaszi dekoráció – ötletet hoztunk Nektek. Ezeket bárki elkészítheti otthon, nem kellenek hozzá művészi vénák, csak egy kis motiváció. Ezekkel a kis dekorációkkal – még akkor is, ha apróságnak tűnnek – nagyon sokat dobnak a berendezésen, sőt a hangulatunkon is. Mindegyiknél használhatunk harsány színeket, virágokat, így a természetet és a tavaszt is megtestesíthetik az otthonunkban.

Tavaszi dekoráció szárazvirágból

Mindannyian jól emlékszünk, amikor általános iskolában préseltük az újságpapírokban, a nagy lexikonok alatt a faleveleket, amelyekkel később rajzórán kreatívkodtunk. Azonban nem csak a leveleket lehet ezzel a módszerrel időtállóvá tenni, hanem a virágokat is. Egészen gyönyörű tavaszi dekoráció készülhet egy-két színes, szárított virág használatával. Talán a legegyszerűbb, de egyben az egyik legszebb megoldás is, ha veszünk egy átlátszó képkeretet, és ebbe rendezzük el a virágokat.

DIY kaktusz

Bele se gondolunk, milyen jópofa tavaszi dekoráció készülhet egy marék kavics és pár nagyobb, formásabb kő használatával. Ha ezeket a köveket élénkzöld színűre festjük, pár tüskét és virágot festünk rájuk, és már kész is a „kavicskaktusz”. Ha pedig néhány ilyen kavicskaktuszt ízlésesen elrendezünk egy kaspóban, már kész is a színes, egyedi és saját készítésű dekor. Ráadásul kicsinek és nagynak egyaránt jó elfoglaltság lehet a DIY kaktusz elkészítése, a kisebbeket is bevonhatjuk. Korábbi cikkünkben leírtuk lépésről lépésre, hogyan készítheted el a kavicskaktuszt.

Tavaszi dekoráció tobozból

A toboz elég általános DIY alapanyag, de inkább az őszi, téli kreatívkodásban szokott helyet kapni. Nekünk sem jutott volna eszünkbe, hogy tavaszi virágokat készítsünk tobozból, pedig zseniális és tényleg szép. Ráadásul attól függően, hogy milyen alakú a toboz, hogy a tetejét vagy a talpát festjük be, többféle virágot is elkészíthetünk tobozból. Ezeket a virágokat aztán sokféleképpen felhasználhatjuk, például mágnesként, falidíszként.

Mozaikasztal

Nos, a mozaikasztal talán már kicsit nagyobb kihívás és több időbefektetést igényel, de a téttel a nyeremény is nő, egy teljesen egyedi és saját ízlésünkre szabott bútordarabot készíthetünk. A mozaikasztalhoz kis mozaikdarabokra, csempedarabokra, üveglapocskákra vagy éppen régi CD-k felaprított darabjaira, csempe vagy szilikonragasztóra és fugára lesz szükségünk. Ha megterveztük a mintát, az asztal anyagától függően kell egy csempe- vagy szilikonragasztó-alap, erre kell felhelyeznünk a mozaikdarabokat. Száradás után következik a fugázás, majd újabb száradás után az utolsó csiszolás, és már kész is!

Tavaszi ajtódísz

Tavasszal rengeteg gyönyörű ajtódíszt és virágkoszorút találunk a boltok polcain, és azért valljuk be őszintén, ezeket nehéz saját kezű koszorúkkal überelni. Azonban ez az esernyős ajtódísz az egyediségével vonzza magára az ember tekintetét, és ez talán egy olyan ajtódísz, amire érdemes rászánni az időt, és elkészíteni otthon. A végeredményeket elnézve legalábbis mindenképp megéri. Egy használatlan esernyő, egy csokor virág, egy masni – tényleg nem nehéz!

Újragondolt virágláda

Nem tudunk betelni a friss virágok gyönyörű színeivel és látványával, úgyhogy hoztunk még egy friss virágos ötletet. Ráadásul itt nem is vágott virágot használnak, így sokkal tartósabb lesz a DIY tavaszi dekoráció. Érdemes elrugaszkodni a megszokott virágládákról, és hagyni, hogy szárnyaljon a kreativitásunk. A lenti képeken gumicsizmákba vagy antik bútor fiókjaiba ültették el a virágokat, de biztosan vannak még vad és egyben zseniális ötletek. Te magad is kitalálhatod a virágládák egy új, látványosabb formáját!

Dekupázs lámpabúra

Ismét jöjjön egy nagyobb vállalás: a dekupázs lámpabúra. A legtöbben dekupázsoltunk kisebb korunkban cserepet, esetleg fadobozt, de valószínűlegegy lámpabúrát egyikünknek sem jutott eszébe dekupázsolni, pedig a képek magukért beszélnek. Dekupázsragasztót bármilyen hobbiboltban beszerezhetünk, ezután pedig már csak a tökéletes mintát kell kiválasztanunk, és neki is láthatunk a munkának.

Tavaszi dekoráció természetes anyagokból

Utolsó tavaszi dekoráció – ötletnek pedig következzen ismét egy egyszerűbb dekoráció, amibe akár a gyerekeket vagy kistestvért is bevonhatjuk, de mi magunk is kiélhetjük persze magunkat benne. A legtöbb háztartásban nem lelhető fel agyag vagy a kiégetéséhez szükséges készülék, azonban só, liszt és víz egészen biztosan minden otthonban van. A jóöreg sólisztgyurmával pedig készíthetünk mécsestartót, vázát, asztali díszt – eddig ez nem egy forradalmi ötlet, bár arra biztosan jó, hogy egy kicsit elfeledkezzünk valamibe vagy újra gyermeki lelkesedéssel koszoljuk be a kezünket. Azonban ha használunk pár virágot vagy levelet, virágot, termést, amit belenyomunk a sógyurmába a száradás előtt, akkor már egy esztétikus tavaszt DIY dekort is kaphatunk.

Néhány korábbi cikkünk DIY ötletekről:

Kreatív kerti ötletek olcsón a 2019-es nyárra!

Ilyen egyszerű a DIY terrárium készítés!

Így készíts geometrikus dekorációt skandináv stílusban!

Képek forrása: Pexels, Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük