fbpx

Kreatív kerti ötletek olcsón a 2019-es nyárra!

Csináld Magad
kerti ötletek olcsón

Szerencsére találhatók, kitalálhatóak kerti ötletek olcsón is! Ezt azért mondjuk, mert többnyire az ember nem akar hatalmas beruházásokban gondolkodni, ha egyszerű kerti dekorációkról van szó, melyek jobban ki vannak téve a természet zordságának, hiszen az ízlésünk, és az igényeink évről évre módosulnak némiiképp.

Az idén nyáron is gondolkodtunk azon, hogy miképp tehetnénk a kertünket egy csöppet otthonosabbá, különlegesebbé, és mindenekelőtt kreatívan egyedivé párszáz forintos beruházásokkal. Végül három ötletet találtunk ki, melyeket a Fem3 Café reggeli műsorában is bemutattunk!

Kerti ötletek olcsón – 3 szuper DIY:

Kerti ötletek olcsón történő megvalósításához számos helyen inspirálódhatunk, mi segítségül hívtuk a Pinterestet is, illetve tájékozódtunk különféle lakberendezési magazinokból az idei trendeket illetően. Továbbá egy teljesen saját, korábban már bemutatott ötlet is elkészítettünk újra.

kerti ötletek olcsón

Kerti ötletek olcsón – KŐ KAKTUSZOK:

Nem vagyunk mindannyian “zöld ujjúak”, azaz sokunk kezei közt meghalnak a növények ahelyett, hogy virágba borulnának. Nekik szokták a kaktuszokat ajánlani, és a különböző sziklarózsákat. Viszont valljuk be, vannak olyan emberek is, akiknél még ezek is meghalnak… nekik tökéletes választás lesz a szó szerint szikla-kaktusz, melyek kisebb-nagyobb sima felületű kövekből készülnek.

Tulajdonképpen csak arra kell ügyelnünk, hogy a Duna parton összeszedett köveket jól megtisztítsuk, majd miután megszáradtak, jöhet a festés! A zöld külnféle árnyalataira mázolt köveket utólag fehér festékkel, vagy fehér filccel csinosítjuk, ezzel fessük fel a kaktusz tüskéit – itt különféle mintákban gondolkodhatunk.

Bármilyen festéket használhatunk ehhez, de a legbiztosabb az, ha vízálló festéket használunk, vagy ha a festés befejeztével lakkot teszünk a kövekre, hogy ezáltal vízállóvá tegyük őket.

Kerti ötletek olcsón – CITRUS: AZ IDEI ÉV KEDVENCE:

A 2019-es évben a citrusok szerepe jelentősen megnövekedett. Különféle platformokon találkoztunk velük, mint például ékszerek formájában, mintaként különféle ruhákon, és textiliákon, és ami a legmeglepőbb, hogy még a dekortapéták körében is számos narancsfélés grafikát találhatunk.

Ezért készítettük el parafa lapokból kivágott, citrusmintájú poháralátétünket. Citrom, narancs, és vérnarancs kivitelezésben is megvalósult a terv. A parafalapokból egyforma méretű korongokat vágtunk ki, majd hogy masszívabbak legyenek picit, mindegyik alátéthez kettőt használtunk összeragasztva (decoupage ragasztóval ragasztottuk őket össze).

Azt a felet, melyet később festeni akartuk, először fehér festékkel kentünk át, ez a fehér rész lesz majd a narancs gerezdjei közti rész. Majd felhelyeztük a sablont, és átfestettük a fehér részeket sárga-, narancs-, és piros színekkel. Ehhez azonban létre kellett hoznunk sablonokat! Egyszerűen csak rajzoltunk egy citrus mintát egy lapra, de akár le is lehet tölteni az internetről hasonlót. Kivágtuk a gerezdeket, és kezdetét veheti a festés!

Végső simításként érdemes lakkot kenni ezekre is, hogy vízállóvá tegyük őket.

Idén is újra: joghurt poharas égősor

Gyerekkorunk kedvencei voltak az apró joghurtok, melyekben gyümölcsös, édes finom krémek lapultak. Most ezeket variáltuk át egy picit – újra! Ezt az ötletet ugyanis már egyszer megvalósítottuk: Kültéri fényfüzér virágok fillérekből! című cikkünkben részletesen le is írtuk, hogy milyen módon lehet elkészíteni ezt a vidám kültéri füzért!

Annyit mondhatunk, hogy bizony vannak kerti ötletek ölcsón, csak egy picit kreatívnak kell lenni! Érdemes mindig végiggondolni, hogy mennyire lesz az adott tárgy kitéve a napsütésnek, és az esőnek. Ha ezt végiggondoljuk, meg tudjuk tenni a szükséges óvintézkedéseket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük