fbpx

Fém dekoráció, mely kicsit sem rideg!

Otthon berendezése
maxim's-tarolos-uloke

Nem új keletű itt nálunk a fém dekoráció, fémes elemeket tartalmazó bútorok dicsérete, korábban már ódákat zengtünk a naptükrökről, most pedig ezt szeretnénk egy meglehetősen gazdag és sokszínű kiegészítéssel folytatni! Hiszen az idei évben csak fokozódni fog a fémes, arany, ezüst és rozé termékek iránti rajongás, már ami a lakásdekorációkat illeti!

Hogy mutat a fém egy modern otthonban?

A fém dekoráció sokak számára extravagánsnak, vagy épp túl soknak tűnhet, elsősorban az art décoban láthattunk ehhez hasonlót, illetve olyan túldíszített, barokkos környezetekben, ahol a legtöbben nem igen tudnánk elképzelni az otthonunkat. A fém dekoráció lehetősége azonban nem merül ki az aranystukkós, márványtömbös, színezüst gyertyatartós variációknál. Ezeknek megreformálásával, illetve a réz, rozé elemek kombinálásával különleges, ragyogó, mégis a korábbiaknál jóval visszafogottabb hatás érhető el. Azokkal a fémdekorációs elemekkel, melyeket cikkünkben bemutatunk, gyorsan és egyszerűen fel lehet dobni bármely hétköznapi otthont!

golden sun mirror

Légies és könnyed fém dekoráció:

A fém dekoráció tehát nem feltétlenül vaskos és nehéz, lehet légies és könnyű is. Ezek a kecses egyszerűséggel megalkotott rozé gyertyatartók tökéletes kiegészítői az étkezőasztalnak egy romantikus vacsora alkalmával. A rozé most nagy népszerűségnek örvend! Bár a fém dekoráció kategóriáján belül mozog, mégis is inkább melegséget és nőiességet képvisel, ellenben az ezüstös darabokkal, az aranyhoz képest pedig visszafogottnak mondható. Melegen ajánlott türkizes-, és mélyzöldek színekkel párosítani, mint amilyen a fenyő zöld, a páva kék, az olaj kék. Emellett jól mutatnak borostyán, fenyő és szukkulensek/pozsgások mellett.

rozé gyertyatartó

A keleti kultúrák is tele vannak fém dekoráció különlegességekkel! Ezekben a kultúrákban nagy jelentősége van a különleges apró mintáknak, a meleg fényeknek, a mozaikos elrendezésnek. Nézz ezekre a lyukacsos lámpásokra, tökéletes választásnak bizonyulnak, ha hangulatteremtésre törekszünk! A fémes anyag pedig csak fokozza a mécsesek meleg fényét! Nem igényel nyílt lángot a LED fényfüzér, de legalább annyira mutatósak, mint a mécsesek! Az alsó képen látható LED fényfüzér előnyei közé tartozik az is, hogy ellenben a többi hasonló füzérrel sokkal tartósabb és valamivel látványosabb is.

orientalisztika lámpás

led dekor

A himmeli dizájn is nagy divatnak örvend manapság, már mi is írtunk róla korábban. Ez a geometrikus fém dekorációk is a himmeli dekorációk ihletettségében készültek. A himmeli fémszerkezetek lógatva, a földre helyezve, vagy bútorokon, asztalokon is jól mutatnak. Ráadásul, mint kiderült nem csak a növények, hanem a mécsesek, és a LED izzók is tökéletesen mutatnak bennük. A ilyen típusú fém dekoráció bármilyen formában jól mutat, az alsó képen például a MAISONNETTES fali dekorpolc világítás nélkül látható feketében, és így is tökéletes, és stílusos!

fém házak

MAISONNETTES házikó

Nem hétköznapi, hanem rendkívül szép látványt mutatnak a fémes hatású lámpák is, melyeknek fénye csak fokozódik, amikor megvilágítják a fémvázukat! Goutte D’or asztali lámpa, vagy inkább fényes kis drágakő csak úgy ragyog aranyló fényével, amikor felkapcsoljuk! A Venus asztali lámpa már inkább egy visszafogottabb verzióját képviseli a fém dekoráció kategóriának, hiszen egy sokkal egyszerűbb, levélmintás kreációról beszélhetünk, mely hidegebb fénnyel tölti meg a szobát ezüstös testének köszönhetően.

fém dekoráció asztali lámpa GOUTTE D'OR

fém dekoráció asztali lámpa Triton

Fém dekoráció mint bútordekoráció!

A fémes dekorációk tehát nagyon jól mutatnak bútoraink tetején! De csodásan néz ki akkor is, ha maguk a bútorok viselik magunkon! Mondjuk ezeken a manapság oly divatos puffokon is csodásan csillognak! A fenti képen látható Maxim’s puff egy egyszerű formatervezésű, tároló résszel is rendelkező kreáció, míg a lenti képen látható puffok a kerekdedek formák képviseletében mutatják be a fém dekoráció erejét!

maxim's-tarolos-uloke

szürke, beige puff

Ezeknek a szőrmés puffoknak pedig nagyon jól állnak a fém lábacskák!

szőrös puff fém lábakkal

Réz és rosegold színű dohányzóasztalok? Hogyne! Ezek a törékeny kis darabok pontosan azzal a tulajdonságával nem rendelkeznek a fémeknek, melyek miatt súlyosnak, bumfordinak és ridegnek gondoljuk őket! Nézzük például a fenti Glamour dohányzóasztal kecses alakjára, vagy a lenti képen látható meleg fényű asztalkára! Ezek a darabok már önmagukban is megérdemelnék “fém dekoráció” jelzőt!

glamour-dohanyzoasztal

ROZÉ ASZTALKA

Képek forrása: Pinterest, és Butopea


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.