fbpx

6 nyári trend 2022-re

Lakberendezési trendek

Ha szereted az újdonságokat, és szeretsz naprakész lenni a lakberendezést illetően is, akkor már biztosan kíváncsian vártad, hogy idén mi lesz a nyári trend. Természetesen nem praktikus minden évben teljes átalakítást végezni, hogy kövessük az éppen aktuális trendeket, de nagyon jó ötleteket lehet gyűjteni, illetve már pár kiegészítővel, egy-egy bútordarabbal is elérhetjük a kívánt hatást. Ezért a cikkben majd javaslunk is a trendekhez saját termékeket, amikkel könnyen behozhatod az adott hangulatot a saját otthonodba is.

Miért pont ez a nyári trend idén?

2021-ben, a karantén miatt, a legfőbb törekvés az volt, hogy a kertet és az erkélyt tegyük minél otthonosabbá. Mivel nem nagyon lehetett kimozdulni, de mégis vágytunk a szabad levegőre, ezért ehhez a lehetőséget otthon kellett megteremtenünk. Így sok természetes anyag, szín és dekoráció került az otthonokba. Idén szerencsére már sokkal jobb a helyzet, de ez a lakberendezési trend idén is kitart. Emellett a bizonytalan járványhelyzetben jobban igényeltük az otthonosságot, pihentető színeket, a barátságosabb lekerekített formákat a lakberendezésben, és ez az irány is megfigyelhető idén. De persze sok újdonság is van, például a különleges, színes minták vagy a kő mint bútoralapanyag.

1. Lágy, megnyugtató színek

Az utóbbi években lettek nagyon népszerűek a lágyabb színek, barnás, szürkés árnyalatok. Ezekkel mind nagyon könnyű megteremteni a meleg és otthonos hangulatot. Illetve még egy nagy pozitívumuk, hogy jól kombinálhatók ezek az árnyalatok. Attól sem kell félned, hogy esetleg unalmas lesz, mert egy ilyen alap mellett jól lehet játszani a kiegészítők, bútorok, textilek színeivel. Megjelenhet az alapszínek sötétebb árnyalata vagy egy-két telítettebb szín is.

Saját termékeink, amik illenek a trendhez:

2. Lekerekített élek

A lekerekített élek szintén hatalmasat robbantak az elmúlt egy évben, az emberek pedig imádják. Már minden bútor készül ebben a stílusban, székek, kanapék, asztalok, kiegészítők. A lakberendezők szerint azért ilyen népszerűek, mert megtörik a szobák rideg, merev vonalait. Egyszerre visznek lágyságot a térbe, és teszik azt mozgalmassá. Egy másik törekvés mostanában, hogy mindenki egyedi otthont szeretne. Ezekben is segítenek a lekerekített formák, mert sokkal személyesebbek és egyedibbek, mint a hasonló, de mégis szögletes bútorok.

Butopêas termékek lekerekített formával:

3. Egy új népszerű anyag: kőbútorok

Emlékezhettek, hogy 2021-ben a Pantone kivételesen egy színpárt választott az év színének, melyek közül az egyik a szürke volt. Az indoklásukban el is mondták, hogy a színpárral a járványidőszak bizonytalanságára és nehézségeire szeretnének reflektálni. A szürkével kívánták jelképezni a sziklának, a természetnek, a kapcsolatoknak azt a szilárdságát, amire szükségünk volt abban az időszakban. Érdekes, hogy a kő és kőbútorok csak mostanában lettek nagyon népszerűek. Viszont így már vitathatatlanul az egyik legnagyobb nyári trend a kő vagy kő hatású anyag használata. A tervezőket is nagyon megihlette ez az anyag, és rengeteg kőasztalt, -széket, -dohányzóasztalt, -polcot vagy -dekorációt láthatunk.

Kőhatású termékeink:

4. Színes márvány és más izgalmas minták

Amennyire visszafogottak idén a nyári trend színek, annyire merészek és játékosak a minták. Az egyik nagy sláger a színes márvány. A márvány mindig luxust idéző, de lehet, hogy néhány lakáshoz túl komoly. Azonban ha már színes márványmintáról van szó, akkor egészen más a helyzet. Azért is nagyon jó kombináció ez, mert lehet túl merésznek tűnik egyes színeket bevinni a nappaliba, hálószobába, azonban a márvány egy természetes anyag, így a szín is sokkal természetesebbnek tűnik. Illetve össze is van mosva több színnel a márványminta miatt, így lágyít az összképen.

A márványminta mellett a különböző “álomszerű”, fantáziadúsabb minták is nagyon népszerűek lesznek idén nyáron. A HomeGoods ki is adott nemrég egy “Dream Vibes” nevű felületet, ahol leírhatod vagy elmesélheted egy álmod, ők pedig összeállítanak neked egy mood boardot színekkel, mintákkal, anyagokkal és bútorokkal, amik visszaadják az álmod hangulatát. Ha van kedved kipróbálni ezt az érdekes utazást az álmok világában, akkor kattints ide, és találd meg a hangulatodhoz és álmodhoz leginkább illő lakberendezési elemeket!

Termékeink izgalmas mintákkal:

5. A beltér és a kültér ötvözése

Már többször volt szó arról, hogy milyen nagy hatással volt egy vírushelyzet a lakberendezésre is, amit nagyon érdekes látni. Egy ilyen hatás volt az is, hogy minél közelebb szerettünk volna kerülni a természethez, amit sokan úgy tudtunk megvalósítani, hogy “elhoztuk a természetet az otthonunkba”, sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk a kert vagy erkély rendezgetésére. Ez azzal is járt, hogy a kültéren is mertünk sokkal otthonosabb darabokat használni, és ügyelünk arra, hogy a kültér és a beltér egymással harmóniában legyen, színek, minták, anyagok visszaköszönjenek.

Ha kíváncsi vagy, hogyan varázsolhatod otthonossá a saját erkélyed, ajánljuk korábbi cikkünk.

6. Zöld és kék árnyalatok

A zöld és kék színeket nagyon szeretjük használni a hálószobában és a főbb életterekben. És ez nem véletlen! Ez a két szín talán a legmegnyugtatóbb az összes közül. Kellemes, otthonos, meleg belső teret kapunk, ha ezeket a színeket használjuk. Idén pedig az egyik nyári trend, hogy ezeknek a színeknek, a mély, telített árnyalatait használjuk kisebb mennyiségben és nagyon kreatívan. Kísérletezhetsz például különböző festési megoldásokkal, ehhez javasoljuk egy korábbi cikkünk DIY ötletekről.

Mi ezeket a termékeket javasoljuk a trendhez:

Képek forrása: Butopêa, Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük