fbpx

Panel hálószoba ötletek

Otthon berendezése, Praktikus Megoldások
panel hálószoba ötletek

Általában nincs lehetőségünk magunknak kiválasztani egy-egy szoba alakját. Ha nem mi magunk építtetjük vagy újíttatjuk fel az alapoktól a lakásunkat, akkor a hozott anyaggal kell dolgoznunk. Néhány lakás elrendezése pedig komoly fejtörést okoz. A szoba méretével, de épp annyira az alakjával is meggyűlhet a bajunk. Igyekeztünk összeszedni jellegzetes alakú szobákhoz különböző praktikus panel hálószoba ötletek sorát. Próbálunk kreatív ötletekkel előállni arra, hogy mit lehet kezdeni egy L-alakú vagy egy igen aprócska hálószobával.

Egy átlagos méretű hálószoba

Nyilván akkor van a legkönnyebb dolgunk, ha egy átlagos alakú szobát kell berendeznünk. Azonban itt is akadhatnak gondok a méretekkel. Az átlagos panel hálószobákba nem ajánlatos nagy, robosztus hálószobabútorokat tenni, hiszen ezek nagy sok helyet foglalnak, és elég nyomasztó érzés, ha épp csak oda tudunk sétálni az ágyunk mellé, annyi hely van a szobában. Ha nem szeretnénk lemondani a fejtámláról, mégsem szeretnénk hatalmas ágykeretet, jó megoldás lehet ha a fejtámla helyére a falra tapétát vagy textilt ragasztunk, vagy díszítjük a falat.

Csalóka lehet, ha ránézünk az üres szobára, hisz ekkor nagyobbnak tűnik, akár meg is mérjük, és megállapítjuk, hogy be fog férni az a bútor, mert attól, hogy befér, még lehet, hogy nagyon nyomasztó lesz a szoba a zsúfoltság miatt. Ezért fontos, hogy ne csak méricskéljünk, de készítsünk terveket is, például 3D-s tervezőprogramokkal.

A panelekben elég ritka, hogy külön gardróbszoba legyen, így a ruhák tárolását is a hálószobában kell megoldani, sokszor a tanuló- vagy dolgozósarkot is ott rendezzük be. Így már elég sok helyet el is használtunk, úgyhogy lehet, hogy egy átlagos méretű panel hálószoba berendezése sem egyszerű, de mutatunk néhány praktikus lehetőséget.

Hosszúkás elrendezéshez panel hálószoba ötletek

A hosszúkás hálószoba különösen akkor nehézkes, ha kétszemélyes ágyat szeretnénk, mert az ágy keresztbe nem fér el, hosszában pedig elfoglalja a szoba felét. Ha fontos a kétszemélyes ágy, akkor talán az a legjobb, ha összecsukható ágyat választunk. Keresztbe így sem valószínű hogy használható az ágy, viszont ha hosszába rakjuk, akkor napközben összecsukva nem lóg be a szoba felég, sokkal szellősebb lesz. Ruhatárolásra válasszunk olyan szekrényt, ami magasabb, felfele használja ki a teret, ahelyett, hogy sok alacsony szekrényt vennénk.

Könnyebb dolgunk van, ha elég az egyszemélyes ágy, ez általában keresztbe is kényelmesen használható. Inkább kevésbé mély, szélesebb szekrényeket és hasonló íróasztalt válasszunk.

Egyedi alakú hálószobához ötletek

Sajnos gyakran előfordul az is, hogy a egy szomszédos szoba vagy például a bojler miatt nem lehet téglalap alakú a szoba, hanem több helyen megtörik a fal. Ezeket a beugrókat viszont okosan is kihasználhatjuk. Lehet belőlük például gardrób. Ha pedig hosszabb ez a beugró rész, kialakíthatunk belőle tanuló-, dolgozósarkot.

A tetőtéri panel hálószoba ötletek is nagy segítséget jelenthetnek, mert sokan kétségbeesnek a döntött falak láttán. Pedig nagyon jól ki lehet használni a tetőtéri szobákat is. Kereshetünk a döntött fal alá beférő szekrénysort, vagy rakhatjuk oda az ágyat. Amit nem érdemes alá rakni, az az íróasztal, mert nyomasztó érzés egy döntött fallal szemben dolgozni.

Apró panel hálószoba ötletek

Végül következzen egy igazán nagy kihívás, egy nagyon kicsi szoba berendezése! Ehhez már egy előző cikkünkben is adtunk pár tippet, amiket ide kattintva olvashatsz. Franciaágyat talán csak úgy lehetne ilyen szobába elhelyezni, hogy a szobában nincs semmi más, és épp ki tudjuk nyitni az ajtót, és besétálni. Úgyhogy ennél a méretnél mindenképp egyszemélyes ágyat használjunk. Érdemes magasabb, alsó fiókos tárolóval rendelkező ágyat választani, így sok tárolóhelyet nyerhetünk.

Nem érdemes túl magas szekrényeket választani, mert jóllehet logikus lenne, mert ezek jobban kihasználják a teret, mégis nagyon zsúfolt, raktárhatású lesz velük a hálószoba. Helyette keressünk nem túl mély, alacsony fiókos szekrényeket. Íróasztalból is olyat válasszunk, aminek kisebb a felülete, inkább mondjunk le a fiókokról.

Korábbi cikkeink kicsi helyek berendezéséről:

Egy kis lakás praktikus berendezése

Pici szoba praktikus berendezése

Képek forrása: Butopêa, Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük