fbpx

Őszi díszek az erdei faház hangulatért

Kreatív Ötletek
Őszi borító

Habár még az utolsó nyárias napokat élvezhetjük, kérlelhetetlenül közeleg az ősz, a hűvös idők és vastag pulóverek évszaka. Az ősz velejárói a kuckózós hangulat, az erdei kirándulások, a meleg színek és még melegebb italok mind-mind beterelhetők a lakásunkba is, ha ügyesek vagyunk. Megmutatjuk milyen bútorok, őszi díszek, lakástextilek és kiegészítők kellenek az igazi őszi “erdei faház” hangulat megteremtéséhez.

Minden évszaknak megvan a maga hangulata, szín- és eszköztára. Az ősz kifejezetten az introvertáltak évszaka, a nyári élménykavalkád utáni csendesebb, magunkba forduló időszak, mely a kényelemről, a meleg takarókról és jó könyvekről szól. Korábban írtunk már nektek kreatív őszi DIY dekorációs ötletekről, most pedig további tippekkel látunk el titeket. De hogyan is érhetjük el, hogy a lakásba lépve megjelenjen az a kellemes őszre jellemző melengető érzés?

1. Legfontosabb őszi díszek – levelek és virágok

Néhány őszi színekben pompázó levél hatásosabban teremti meg az őszi hangulatot, mint bármely virág. A színpompás nyári virágkoszorúkat engedjük el egy évre, és válasszunk helyettük meleg sárgás-barnás, földárnyalatú levelekből és virágokból álló csokrokat, koszorúkat.

2. Cozy kuckó takarókból és párnákból

A takarók ősszel nem csak fizikailag képesek melegen tartani minket, magát a lakást is melegséggel töltik el. Akár egy natúr színű takaró is hozzájárulhat az őszi hangulathoz, de ha biztosra akarunk menni, akkor válogassunk a barna, sárga, narancssárga és bíbor színek meleg árnyalatai közül. Kicserélhetjük őszi levél-, vagy állatmintásra, meleg árnyalatúra párnáinkat/párnahuzatainkat is.

3. Ágytakarók, ágyneműk

Az sem jó, ha a lakásban minden az ősz színeiben pompázik, úgyhogy nyugodtan választhatunk barna, sötétszürke, natúr csont-, és krémszínű textíliákat is, ha úgy érezzük a rozsdasárga hálószoba már túl sok lenne. Mindemellett a hálószobában kedves kis mécsestartók, mécsesek és dekortárgyak járulhatnak hozzá az őszi hangulathoz.

4. Tökök és szezonális gyümölcsök, mint őszi díszek

Mik is lehetnének a legjobb konyhai őszi díszek, mint a szezonális termések? A narancssárga dísztökök nemzetközi jelzései az ősz érkeztének. Ha a dekorációval nem kimondottan a Halloween-t szeretnénk előtérbe helyezni, akkor tökök helyett csodás asztaldísz lehet egy fügéből, narancsból, dióból-mogyoróból, almából és szőlőből álló gyümölcskosár.

5. Gyertyák és mécsestartók

Az illatos őszi gyertyák népszerűsége nem véletlenül töretlen évről-évre. Amellett, hogy magukban is remek őszi díszek, az enyhén fűszeres illatok és az általuk biztosított meleg pislákoló fény igazán testközelbe hozza esténként az őszi hangulatot. A meleg fényár megteremtése érdekében használhatunk melegebb árnyalatú izzókat is.

6. Meleg fényű lámpák

Egy munkával töltött nap utáni esti olvasgatáshoz elengedhetetlen egy kellemes meleg fényű lámpa. A hideg neonfény szerű világítás bizony a legszebb őszi kuckókat is megfosztja otthonos jellegüktől, a megfelelő világítás – mint szinte mindenhol – itt is esszenciális.

7. Őszi díszek a falra

Az arany, barna és narancssárgás árnyalatok dominálta fali dekorok jól illenek az őszi összképbe, Pinteresten rengeteg kreatív őszi DIY dekorációs ötletet találtok, akár meglévő képeiteket is körbevehetitek különböző színű lehullott levelekkel.

8. Az apró részletek

Az őszi hangulat végső ecsetvonása nem más, mint a részletek. Egy apró kis őszre emlékeztető motívumnak nagy hatása lehet az összképre. Egy meleg színű étkészlet, egy őszi mintás szalvéta, esetleg egy levelet ábrázoló dekortárgy, mind-mind hozzátesznek a kívánt hangulathoz.

Képek forrása: Pinterest, Butopêa


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük