fbpx

Karácsonyi dekor organikus stílusban

Otthon berendezése
organikus karácsonyi dekor

Szakítanál végre a jól megszokott, már-már unalmas piros-zöld karácsonnyal, és valami újat csempésznél az idei dekorációba? Rengeteg új ötlet közül válogathatsz! Idén új trend hódít: az organikus karácsonyi dekor letisztult színekkel, természetes anyagokkal, minimalista stílussal.

A karácsonyi kiegészítők elengedhetetlenek a hangulat igazi átéléséhez. Ám ezek sokszor a túlzsúfoltság érzését keltik, sokan giccsesnek találják az apró, csillogó-villogó díszeket. Az organikus karácsonyi dekor jelenti az arany középutat a kettő között a maga természetes és letisztult ünnepi hangulatával. Ebben a hideg, zord időben pedig igazán jó érzés közel érezni a természetet a saját nappalinkban ülve is.

Karácsony újragondolva

Az organikus, etno stílus a karácsonyi dekorba is beszivárgott idén. Ez a lakberendezési stílus főleg természetes anyagokat, színeket és kiegészítőket használ, és ezt ötvözi modernebb jegyekkel. Így egy igazán kiegyensúlyozott összképet kapunk, egy olyan otthont, ahova szívesen megyünk haza, és ahol igazán otthon érezhetjük magunkat. A fekete és a fehér, a hideg és meleg árnyalatok, a fa és a fém, a modern formák és az organikus rattan elsőre ellentéteknek tűnnek, mégis tökéletesen működnek együtt a karácsonyi dekorban is.

Az organikus karácsonyi dekor színei

A modern fekete-fehér-arany és a földszínek kombinációja bárki számára megteremtheti az otthoni harmóniát. Például a fehér falak letisztultak, és könnyű dekorálni őket, játszani velük, egy földszínű, terracotta színű bútordarabbal pedig egy kicsit megtörhetjük a ridegségét. A feketétől sem kell megriadni, ha megfelelő anyagnál, például a bársonynál használjuk, ez is lehet meleg, puha és otthonos. Az ünnepi hangulatért pedig egy kis arannyal feldobhatod. Örök dilemma, hogy milyen színű legyen a karácsonyfa idén. Nos, ha az organikus karácsony dekornál maradunk, választhatunk fehér-ezüst, barna-arany díszeket, esetleg szalmából, fából készült szépségeket. Még több minimalista, természetes és egyben környezettudatos karácsonyfa-alternatívát találsz egy korábbi cikkünkben.

Melegség az otthonodban

Telente mindannyian vágyunk egy kis melegségre, mindannyian imádunk bekuckózni, meginni egy forró teát, bundazoknit húzni, gyertyát gyújtani, kívül-belül átmelegedni. Itt is becsempészhetjük otthonunkba az organikus stílust, például egy melegfényű, természetes anyagokból készült lámpával, pihe-puha fekete-fehér, barna plédekkel és persze a karácsonyi dekorral.

Ismerős az érzés, mikor egy hideg téli napon a munkából hazaesve, teljesen átfázva alig várod, hogy bekuckózz a saját kis foteledbe, és bebújj egy takaró alá? Ha nem akarod hogy ez a kedvenc takaró aztán később mindenhol útban legyen, kiváló megoldás lehet egy fonott kosár, amelyben napközben tárolhatod. A fonott kiegészítők, rattan bútorok egyszerre organikusak és ízlésesek, közel hozzák a természetet, és biztosan időtálló választások, és a karácsonyi dekor is teljesebb lehet velük.

Karácsonyi dekor kiegészítői

Nincs karácsony csillagos díszek, koszorúk és gyertyák nélkül. De nem mindegy, hogy egy giccses, csicsás vagy egy kellemes harmonikus összképet kapunk. Az organikus stílusnak egyik jellegzetessége, hogy természetes alapanyagokat használ, így akár termések, tobozok, fenyőágak egy kis hóspayvel feldobva is kiváló dekorációelemek. Az ánizzsal, fahéjjal, narancskariskával díszített saját készítésű koszorúk visszaadják az ünnepi illatokat, elkészítésük pedig közös családi elfoglaltság is lehet az otthoni bezártságban. A színváltós, villogós, zenélő fényfüzéreket pedig idén cseréljük egyszerű meleg fényű füzérekre, vagy mécsesekre a minimalizmus jegyében egy stílusosabb és trendibb karácsonyért!

Az ünnepi asztal

A karácsonyi dekor fontos része az ünnepi asztal. Még idén is, amikor nem lehetünk mindannyian együtt, és a nagyszülők is távol vannak, megadhatjuk a módját, hogy a szeretet ünnepén méltó környezetben fogyasszuk el a szűk családdal az karácsonyi vacsorát. Gyertyákkal, arany kiegészítőkkel, ízléses alátétekkel, díszes szalvétagyűrűkkel – igen, az ilyen kis apróságok is rengeteget jelentenek – varázslatos hangulatot teremthetünk.

justifykarácsonyi dekorációink

Magazinunkban a későbbiekben megmutatjuk további izgalmas karácsonyi trendeket is!

Képek forrása: Butopêa, Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.