fbpx

Az északi fény karácsonya

Otthon berendezése
északi fény

Hamarosan elérkezik az év legünnepélyesebb időszaka, amit már mindannyian nagyon várunk, a karácsony. A plázákban már megjelentek a karácsonyi ajándékötletek, bárhova megyünk, mindenhol karácsonyfákat látunk, és karácsonyi zenét hallunk. Bár sokan besokallanak mire tényleg eljön a karácsony, az ünnep a mai napig megmozgat kicsit és nagyot. Ilyenkor szeretjük az otthonunkba is becsempészni az ünnep varázslatos hangulatát, a színeket, az illatokat, a fényeket. A múlt héten megmutattuk, hogyan dekorálhatod a lakásod organikus stílusban, most egy újabb stílust hoztunk el Nektek, az északi fény karácsonyát.

Ha magunk elé képzeljük az sarki fények hullámzó játékát, láthatjuk, milyen jól harmonizál a kék, a zöld, a lila és a türkíz. Ezt a harmóniát pedig az otthonunkban is megteremthetjük a fények és a színek ügyes kombinálásával, egy kis arannyal, ezüsttel kiegészítve, hogy megidézzük az ünnep fennkölt légkörét.

Ünnep kicsit másképp

Azoknak, akik már hozzászoktak a tradicionális karácsonyi dekorációhoz, meglepők lehetnek az újabbnál újabb trendek. Azonban ha már az idei ünnep amúgy is eltér a körülmények miatt a megszokottól, jót fog tenni a dekorban is kimozdulni a komfortzónából. Miért ne próbálhatnánk ki új stílusokat, és dobhatnánk fel a hangulatunkat már a dekorációval is? Ha pedig eddig is nagy kedvelője voltál a bársonynak, a mély, hideg színeknek, az egzotikus lakberendezési stílusoknak, akkor bizonyára nem is kell sokat változtatnod, hogy az északi fény csillogását elhozd a saját nappalidba is.

Színpompás páva

Van-e a pávánál méltóságteljesebb, elegánsabb állat? Amint rágondolunk, már látjuk is, ahogy széttárja pompás farktollait, és fénylő, színes külsejével előkelően lépdel. Ki ne akarná ezt a végtelen eleganciát és kifinomult stílust a saját otthonában is viszont látni? Ráadásul az ünnep fennköltségéhez is kitűnően passzol. Kreativitásunktól függően, nagyon sokféleképpen megjelenhet ez a stílus. Elsősorban a színeket használhatjuk: a királykéket, a lilát, a türkízt vagy az olajzöldet. Utóbbi lágyítja a hidegebb színeket, kellemesebbé teszi az összhatást. Természetesen, ezek semleges falszínekkel működnek igazán jól, leginkább a fehérrel. Ám ez sokkal inkább lehetőség, mint korlát. Sokan azt gondolják, hogy a fehér falak túl ridegek, személytelenek, de máris találtunk egy kitűnő módot, hogy kihasználjuk a fehér fal nyújtotta lehetőségeket. Merd használni a gazdag, mély színeket, nem fogod megbánni!

Játék a formákkal

Ezenkívül a minták is nagyon feldobhatják a helyiség hangulatát. A különböző formák, geometriai alakzatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek napjaink lakberendezésében, különösen, ha a modern stílus a cél. Azonban a mondás itt is igaz – mint mindig, amikor karakteresebb színekkel, stílusjegyekkel dolgozunk – a mérték az érték. Nem szabad túlzásba esnünk, mert akkor kissé kaotikus lehet a végeredmény. Elég egy-egy kép a falra, egy dekoratívan kidolgozott bútor, egy különleges mintájú díszpárna, vagy pléd, esetleg szőnyeg, tapéta. És ha már úgyis szóba jött a páva, a gyönyörű pávatollakat idéző motívumoknál nem is találhatnánk az északi fény karácsonyához illőbbet.

Az északi fény csillogása

Ez a karácsonyi trend a fényűzésről, a csillogásról szól leginkább, így az arany, az ezüst és a legkülönfélébb karácsonyi fények sem maradhatnak ki a dekorációnkból. Szerencsére az arany és az ezüst amúgy is közkedvelt karácsonykor, így bizonyára akadnak otthon is ilyen díszek, kiegészítők, mécsesek. A modern bútorok készítői is gyakran dolgoznak velük, biztosan találunk nekünk tetsző darabot köztük. Természetesen az északi fény karácsonyában a fényeknek is kiemelt szerep jut. Legyen akár gyertya, akár égősor, a fények és a csillogás garantálják az ünnepi hangulatot. Esténként ilyen hangulatfényekkel, egy kis forralt borral és mézeskalácsillattal garantált a bensőséges, családi vagy épp baráti hangulat – ki hogyan ünnepli idén a karácsonyt.

Mesés bársony

Az északi fény mellett már volt szó a másik trendihlető motívumról is, a páváról. A rá jellemző eleganciát, fényességet, gazdag, mély színeket pedig mi is képviselhetné jobban a lakberendezésben, mint a bársonybútorok? Talán ki is jelenthetjük, hogy az északi fény karácsonya-trend szíve-lelke egy bársonybútor, amiben a trend összes fontos jellemzője kifejeződik. A bársony évszázadok óta töretlenül képviseli a luxust, a fényűzést, fényes, puha anyaga pedig a hideg téli napokon is felmelegíti a hangulatot. A bársonybútorok szerelmeseinek tehát különösen ajánljuk, hogy idén karácsonykor próbálják ki ezt a stílust, nem fognak csalódni.

Az északi fény játéka kiegészítőkön

A karácsonyi dekor sosem lehet teljes kis csecsebecsék nélkül. Azonban választhatunk olyanokat is, amelyek beleillenek ebbe a stílusba, és nem kell őket bedobozolni januárban, hanem egész évben kiváló díszként funkcionálnak. Így elkerülhetjük a karácsonyi giccseket, de mégsem kell nemet mondanunk az otthonosságra. Ha egy színben odaillő kiegészítőt találunk, igazán teljesnek fogjuk érezni a munkánkat, harmonikusnak otthonunkat.

Karácsonyi dekorációink

Magazinunkban a későbbiekben megmutatunk további izgalmas karácsonyi trendeket is!

Korábbi cikkünk 2020-as karácsonyi trendekről: Organikus karácsonyi dekor

Képek forrása: Butopêa


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.