fbpx

Nyári lak berendezése

Otthon berendezése
nyári lak

Végre megérkezett az igazi nyár! Ebben az időben nincs is jobb program, mint a víz mellett napozni, olvasgatni, nyaralni. A nyári lak lehetővé teszi, hogy bármikor, amikor akad pár szabad napunk, élvezhessük a nyarat, és kikapcsolódjunk a várostól távol. De hogyan érdemes berendezni egy nyári házikót? Nyilván nem szeretnénk magas költségeket. Inkább törekszünk a praktikusságra. De akkor mi az, amit semmiképp ne hagyjunk ki? Összeszedtünk azokat a dolgokat, amikre szükséged lehet, és azokat, amik sokkal kellemesebbé teszik a pihenést, mégsem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni.

Mobil nyári lak

Ha nem szeretnél túl sok időt és pénzt fektetni egy kisház felépítésébe, akkor jó megoldás lehet egy mobil nyári lak. Ezek a könnyűszerkezetes házak valószínűleg nem olyan komfortosak, hogy egész évben ott lakjunk, de nyáron, mikor a legtöbb időt amúgy is a szabadban, kertben töltjük, tökéletesek. Ha már a mobilház mellett döntünk, érdemes olyat választani, aminek az egyik oldalát teljesen ki lehet nyitni, így sokkal hangulatosabbak a nyári esték.

Sokan használják ezeket a mobilházakat a saját házuk mellett a kertben is. Itt berendeznek egy kis dolgozósarkot például, a mobilház egyik oldalát teljesen kinyitják, és így a szabadban dolgozhatnak, mégis kellemesebb az idő. Erre egy egész kicsi ház is megfelel, egy fotellel és egy asztallal.

Nyári sütögetések

A nyári lak nem választható külön a kerttől és a szabadtéri programoktól. A nyár nem is lenne igazi a sütögetések nélkül. Ezért, amikor egy nyaralóban gondolkozunk, minidig érdemes legalább annyi figyelmet szentelni a kertnek, mint magának a ház belső terének. Válasszunk strapabíró bútorokat, hogy az időjárás ne legyen probléma. Vagy kereshetünk olyan összecsukható, egymásba pakolható szettet, amit tárolhatunk a házban, mikor épp nem a nyaralónkban töltjük az időt.

Függő- és hintaágyak

A teraszra mindenképp érdemes beszerezni egy hintaágyat. A hintaágyhoz hasonlóan a függőágy is megadja a nyári hangulatot, ahogy a délutáni pihenőnket a fa alatt vagy a teraszon ringatózva töltjük.

Gyümölcsöskert

Még mindig a nyári lak külső részének berendezésénél tartva, érdemes néhány gyümölcsfát, -bokrot ültetni a kertben. Ugyan az egész éves törődés nélkül biztosan nem fogunk tudni egy gazdaságot üzemeltetni a gyümölcsökből, de egy kis kertészkedés a nyári napokon, na meg persze a gyümölcsök csipegetése és a gyerekeknek a fára mászás szintén klassz nyári programok.

Minibár

A meleg nyári napokon jól esik a felkészülés vagy a nyári estéken egy koccintás a barátokkal. És nem is olyan nehéz látványos minibárt berendezni. Inspirációnak mutatunk néhány képet, de rengeteg jó ötlet van az interneten. Egy jó minibárt, még ha csak limonádét is teszünk csak bele, mindenkinek tetszeni fog.

Nyári lak kerti dekorációval

Mivel a nyári lak esetében a kert is nagy hangsúlyt kap, érdemes ezt is kicsit kidekorálni. Használhatunk kerti szobrocskákat vagy ültethetünk virágot, csinálhatunk kerti tavat. Ha kicsit jobban megmozgatjuk a kreativitásunk, sokkal egyedibb dekorációkat is készíthetünk, akár mi magunk. Például a virágot nem csak cserépbe ültethetjük, hanem bármibe. Minél különlegesebb, régiesebb tárgyat találunk erre a célra, annál jobb, például lovaskocsikereket, a bicikli kosarát vagy egy antik komódot. A fényfüzér minidig sokat dob a hangulaton, de ezt is használhatjuk a megszokottól eltérően, például ahogyan a képen is látszik, egy locsolókannával. Ha pedig praktikusabb dekorációt szeretnénk, készíthetünk ülőkéket autógumikból.

Nyári lak belső kialakítása

A nyaralóházak sokszor elég kicsik, ezért okosan kell gazdálkodnunk a hellyel. Például, ha van a belmagasság engedi, kialakíthatunk egy galériát. Ezt a megoldást azért is szeretik sokan, mert a galériára nem kell ágy, elég egy kényelmes matrac, mert nem kell majd a mélyre lehajolni, hiszen eleve felfele kell menni az ágyhoz. A galériára vezető lépcsőt is okosan kihasználhatjuk. A lépcsőfokokban kialakíthatunk fiókokat, polcrendszereket, szekrényeket, hogy több tárolóhelyünk legyen.

A nyári lak konyhája

Nem egyszerű megtalálni az aranyközéputat aközött, hogy mindenünk meglegyen a konyhában, ami szükséges, mégse vásároljuk túl magunkat, hogy aztán ne is férjünk a konyhai cuccoktól. A nyári lak esetében azt is érdemes végiggondolni, hogy a melegben bent nem biztos, hogy kellemes lesz sütni-főzni, lehet, hogy praktikusabb kint sütögetni. Ha végiggondoljuk ezt, és hogy nagyjából milyen ételeket szeretnénk majd így készíteni, sokkal könnyebb lesz azt is eldönteni, hogy milyen evőeszközöket, tányérokat vásároljunk.

Pár otthonos apróság

Lehet, hogy elsőre nem is jut eszünkbe, de a nyári esték néha elég hűvösek, úgyhogy jó, ha van bekészítve pár pokróc, így tovább maradhatunk a kinti jólevegőn. A pokrócok tárolására pedig használhatunk egy fonott kosarat, így nem kell vesződnünk a plédek tökéletes hajtogatásával, és még jól is néz ki.

És végül ne feledkezzünk meg azokról a napokról sem, amikor az időjárás közbeszól, és az eső miatt bennrekedünk a házban. Ilyenkor egy társas jó alternatíva, összehozza a társaságot. Ha eddig nem szerettél társasozni, vagy unod már a Gazdálkodj okosan!-t és a Monopolyt, akkor van egy jó hírünk, már rengeteg új, izgalmas társas elérhető, amik tényleg szórakoztatóak felnőtteknek is. Ha szívesen kipróbálnál új társasokat, jó szívvel ajánljuk a Mit Játsszunk? youtube csatornát!

Képek forrása: Butopêa, Pinterest, Pexels


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.