fbpx

Kültéri fényfüzér virágok fillérekből!

Csináld Magad, Kreatív Ötletek

Gyerekként a szüleim mindig az úgynevezett „Pötidanon” nevű gyerek joghurtot vették nekem, ami háromféle ízben volt kapható. Nem szenvedek szinesztéziában, mikor azt mondom, hogy volt egy piros, egy narancs és egy sárga ízű pötidanon – egyszerűen csak nem emlékszem, hogy melyik szín milyen ízt takart, viszont arra igen, hogy ez a három ikonikus árnyalat jelölte a joghurtot.

Minden 90’-es gyerek emlékszik rá, hogy ennek a kis joghurtnak kultusza volt akkoriban. Számomra a legszebb emlék ezzel kapcsolatban, hogy a joghurthoz a meleg beköszöntével lehetet kapni jégkrém pálcikákat is, és én hatalmas szenvedéllyel gyűjtöttem ezeket, hiszen ezek segítségével váltam a pötidanon-fagyi nagybani gyártójává.

kültéri fényfüzér

Volt egy kupacnyi műanyag joghurtos poharunk, melyek olyanok voltak, mint anno a pötidanonosok, valamint emlékeztünk, hogy lapul egy használaton kívüli led fényfüzér valahol a karácsonyos dobozunk legalján. Fogtuk ezeket, és egy kis kreativitással kombináltuk őket.   Az eredmény egy vidám, tavaszi kültéri fényfüzér lett, melynek színes, tulipán formájú gömbjei romantikát visznek a hétköznapjainkba!

Megmutatjuk, hogy hogyan készíthető el ez a hangulatos kültéri led fényfüzér:

Amire szükséged lesz:

kültéri fényfüzér: kellékek

  • Egy fényfüzér
  • Színes joghurtos poharak
  • Sniccer
  • Olló
  • Filc

Első lépés:

Ez a finom része: vegyél annyi joghurtot (vagy többet), mint amennyi égő van a fényfüzéreden, és edd ki a tartalmukat. Az üres poharakat jó alaposan öblítsd ki, és kezdetét veheti az alkotás! Vágd le a képen látható módon a pohár tetején levő kis kiálló részt, melyre a fólia volt ragasztva.

kültéri fényfüzér: első lépés

Második lépés:

Formázz belőle tulipánt!  A tulipánnak négy nagy szirma van, így négy ék alakú bemetszést kell ejteni a dobozon. Mielőtt elvégeznéd a további simításokat vágj egy akkora lyukat a pohár aljára, amekkorán át befér a led fényfüzér égője. Ezeket a bemetszéseket és a lyuk készítését tapasztalatunk szerint érdemesebb ollóval elvégezni, de ha szeretnéd itt is használhatod a sniccert.

kültéri fényfüzér: második lépés

Harmadik lépés:

Nyomd össze a képen látható módon a pohár oldalait. Így kialakíthatod a tulipán kehely formáját.

kültéri fényfüzér: harmadik lépés

Negyedik lépés:

Helyezd bele az égőt a pohár alján kialakított lyukakba. Ha szeretnél biztosra menni, egy kis decoupage ragasztóval biztosabbá teheted a tapadást.

kültéri fényfüzér: negyedik lépés

És voilà, már kész is a különleges kültéri fényfüzér, mely egyszerre vidám, romantikus és nőies, ráadásul számos gyermekkori emlék is fűzhet hozzá.Nézzétek milyen szépen mutat a kertünkben az új, saját készítésű kültéri fényfüzérünk!

kültéri fényfüzér: eredmény

Az alkotás közben több inspirációnk is volt, és azóta is több olyan klassz ötlettel találkoztunk, melyek szuperül mutathatnak egy tavaszi estén a verandán. Ti mit gondoltok? Szívesen ülnétek kint a teraszon, miközben egy ilyen bohém fényfüzér világítja meg az esti italotokat?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük