fbpx

Betekintés a Butopêa kulisszái mögé: szövet bútor gyártás Zhejiang-ban!

Butopêa hírek
Gatsby kanape-raktar

Szeretném megmutatni, hogy mi is zajlik a kulisszák mögött: a bútor gyártás során, a gyárakban. A Butopêa-nál designer bútorokat tervezünk, gyártatunk, és forgalmazunk. Ehhez pedig a világ minden táján keresünk olyan megbízható gyárakat, melyekben minőségi munka zajlik. A szövetből készült bútoraink egy részének gyártása a kínai Zhejiang tartomány egyik gyárában történik. A cikkünkben erről a gyárról fogok kicsit részletesebben mesélni Nektek!

Hogyan választottunk gyárat?

A bútorok legyártása során törekszünk arra, hogy megbízható cégekkel dolgozzunk együtt, ezért személyesen is ellátogatunk a gyárakba, amikor megtaláltuk a Zhejiang gyárat, Kínába látogatott a Butopêa csapata, gyárlátogatásra. Személyesen is feltérképeztem tehát a helyet, ahol ma már (többek között) KIERSTEN-, és PAPILLON foteleink készülnek.  

Mielőtt még részletesebben bemutatnám a gyárat, el szeretném mondani, hogy a kiválasztását megelőzően hosszas kutatómunkát folytattunk. Hosszú időt töltöttünk azzal, hogy felkutassuk, és felvegyük a kapcsolatot azokkal a kínai gyárakkal, akik potenciális jelöltek lehetnek majd a bútorok elkészítésére. A bútor gyártás meglehetősen kényes terület olyan szempontból, hogy számos olyan munkafolyamat van a termékek készítése során, melyet nem lehet gépiesíteni, ezért sok esetben kézzel dolgoznak a bútorkészítők – ezért sem mindegy, hogy kit bízunk meg a feladattal! Fontos volt tehát, hogy megtaláljuk azokat a vállalkozókat, akik valóban minőségi munkát végeznek. Mikor leszűkült a kör 3-4 gyárra, elutaztam Kínába, hogy személyesen is találkozzak a gyártókkal.

Ez alatt a kis körút alatt ismerkedtem meg a Zhejiangban levő gyárral is, mely mellett végül letettem a voksomat. Azóta a szövet borítású bútoraink egy része itt készül.

Bútor gyártás egy zhejiang -i gyárban:

A Zhejiang Kína keleti partján fekszik, népessége 57 millió fő, korábban ez a terület volt az exportra termelő porcelángyárak otthona. Ma a legfejlettebb tartományok közé tartozik Kínában.

A mi gyárunk pedig egy családi vállalkozásból indult, 20 évvel ezelőtt a gyár mai tulajdonosának, Li Wei-nek az édesapja hozta létre a bútorgyárat, melybe idő közben felnőtt korba lépett fia is becsatlakozott. Ma olyan 80-120 ember dolgozik a gyárban. Kezdetekben kifejezetten kínai stílusú bútorok gyártásával foglalkoztak, de mikor Li Wei látta, hogy az európai dizájnok egyre népszerűbbek, és hogy lenne kereslet arra, hogy ilyen típusú bútorokat is gyártsanak, átalakította a gyárat, és ma már a nyugati típusú bútor gyártás jellegzetességeit képviselik az itt gyártott termékek.

Li Wei szeret tapasztalatszerző körutakra menni, így évente többször megfordul Európában. A kedvenc országa Németország lett a gyönyörű tájai és hegyei miatt. Azért az otthon töltött időt is élvezi, mert itt élhet hobbijának, mely egyben a munkája is: a bútor gyártás örömének. A bútorok stílusa pedig visszarepíti őt a kedvenc európai tájaira, ezért állítása szerint olyan az élete, mintha mindig utazgatna.

Így néz ki a gyár belülről:

A Butopêa minimum egy konténernyi bútort rendel egyszerre a gyárból – ennek a mennyiségnek az elkészítése 2-3 hónapba telik Li Wei, és csapata számára. Ez abból adódik, hogy ahogy fent is említettük a munkafolyamatok nagy része csak kézzel készíthető el, csak az alapanyagok feldarabolása történik gépekkel. Azért készültnek nagyrészt kézzel a termékek, mert így sokkal rugalmasabban tudják teljesíteni a vásárló igényeit a gyártók.

A PAPILLON fotelünk kapcsán például számos extra igényünk volt, mely eltért a prototípustól. Például a lábat, a szövetet is kicseréltettük Li Wei-ékkel.

Kiersten foteleink:

Papillon foteleink:

Gatsby kanapék:

Swing kanapé:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük