fbpx

Így készül a modern képkeret házilag!

Kreatív Ötletek
képkeret házilag by Butopea

Képkeret házilag? Lehet, hogy unalmasnak tűnhet sokak számára, hiszen már kismillió DIY képkeret elkészültét kísérhettük figyelemmel az interneten! Személy szerint mégis azt gonfolom, hogy ezzel az általam készített darabbal valami újat, és kreatívat tudok mutatni nektek, és ezáltal talan ti is inspiráltabban fogtok hozzáállni legközelebb a korábban unalmasnak vélt csináld magad projektekhez!

Modern képkeret házilag – ez inspirált!

Szeretek otthon kreatívkodni! Amikor az alábbi képkeret házilag történő elkészítésén gondolkodtam, valami olyan technikát igyekeztem kitalálni, mely egy picit “pepecselősebb”, de azért egyszerű. Ennek szellemében úgy döntöttem, hogy nem csak a képkeretet, hanem a festményt magát is én fogom elkészíteni: tehát akár azt a címet is adhattam volna ennek az írásnak, hogy: “Így készül a modern falifestmény és képkeret házilag!“.

A festményhet egy olyan témát akartam választani, mely kellőképp nőies, és “Butopêás”, viszont kerülni szerettem volna a kivehető formákat, inkább a hangulat megragadására törekedtem. Végül egy pixelesített kép megfestése mellett döntöttem, részben azért is, mert ez jóval egyszerűbb, mint egy tájképet megfesteni. Az alábbi képet vettem alapul, melyen az előtérben rózsaszín virágok, a háttérben pedig türkizes színben tündöklő táj látható! Ezek a Butopea színei is! Mellette pedig az általam pixelesített verzió látható.

Miután pixelesítettem a képet, a tabletemen ránagyítottam egy adott részére, mely a leginkább tetszett. Ezután nem is volt más dolgom, mint megfesteni a látottakat, majd bekeretezni! Lentebb részletesebben is elmondom, hogy ez hogyan történt:

Ezeket használtam:

 • rajzlap
 • akvarell
 • ecset
 • ceruza
 • vonalzó
 • faléc
 • csiszolópapír
 • kalapács
 • zsineg
 • kampók
 • mágnes
 • olló
 • pillanatragasztó
 • fűrész

A kép előkészítése:

Miután megvolt, hogy a kép mely részét fogom használni, elővettem a rajzlapomat, és vonalzóm segítségével felrajzoltam rá egy négyzetrácsot: ehhez csak megszámoltam, hogy hány négyzetből áll a kép, és felrajzoltam a sorokat megfelelő oszlposzámban.

képkeret házilag by Butopea

Festés!

Kezdődhet a festés! Ez talán a legpepecselősebb, viszont legélvezetesebb része is az egész folyamatnak! Ha van tapasztalatotok festésben, akkor tudhatjátok, hogy mennyire nehéz bizonyos esetekben eltalálni a megfelelő árnyalatot, és hogy mennyit kell kevergetni a színeket mire a végén sikerül pontosan azt a színt megkapni, melyre szükségetek van! Ha megnézitek, én is nagyon sokat kísérleteztem, mire végre elkészült a képem!

A ragasztószalagra azért volt szükség, mert a festmény körül szerettem volna egy tiszta, fehér keretet hagyni.

képkeret házilag by Butopea

Képkeret elkészítése:

A művészi énünket félretehetjük egy csöppet, most húzzuk elő az ezermester énünket, ugyanis a képkeret házilag csak ezzel az ügyeskezű énünkkel születhet meg erre a világra! Először is 4 egyforma darabot kell lávágnunk a falécünkből. Mivel az elkészült festményünkhöz igazítjuk a keret méretét, ezért úgy mértem le a lécdarabokat, hogy rájuk helyeztem a festményemet, ahogy a képen is látható. Fél-fél centiméterrel hosszabb lécdarabot vágtam le.

képkeret házilag by Butopea

Ezután jöhet a fürészelős rész. A lefűrészelt darabok végét még a csiszolópapírommal átdörzsöltem, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket.

Hogyan került a falra?

Hogyan kerüljön a képünk a falra? A legegyszerűbb módszer az, ha egy zsineggel fellógatjuk, ehhez viszont szükségünk lesz kampókra: én olyat választottam, melyet be kellett verni a képkeretbe.

Hogyan tesszük fel a keretet a festményre?

Arra gondoltam, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy a képkeretet el tudjuk távolítani a festményről, az az, ha mágnessel rögzítjük a lapra a keretet. A mágneseket a felső, illetve az alsó keretrészekre is felerősítettem pillanatragasztóval. Vigyázzunk, hogy elég erős mágnest válasszunk ahhoz, hogy megtartsák a papírlapot.

Kész a házilag készült képkeret!

Ezt követően már csak fel kellett erősítenem a zsineget a képkeret kampóira, behelyeztem a lapokat a mágnessel ellátott falécek közé, és már kész is az egyszerű, mégis kreatív falikép házilag!

Amennyiben már kitaláltad, hogy hova kerüljön majd a képkeret, nem kell bajlódnod a szögeléssel – én viszont egy csupasz falfelületre szántam ezt a pixeles alkotást. Ehhez egy szöget vertem a falba.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük