fbpx

Húsvéti dekoráció ötletek

Csináld Magad, Kreatív Ötletek
húsvéti dekoráció

Az ünnepi időszakra 5 látványos és mégis könnyen, kevés eszközből megvalósítható húsvéti dekoráció ötletet gyűjtöttünk össze. Ezek a kis apróságok nagyon fel tudják dobni az otthonunkat, segítenek ráhangolódni a tavaszra és az ünnepekre, illetve a vendégeink is biztosan értékelni fogják ezt a kis gesztust. Ezeken túl pedig nagyon jó program is ezeknek a kézműves dekorációknak az elkészítése. Egyedül is teljesen belemerülhetünk az alkotásba, de akár az egész család vagy a baráti társaság is összeülhet, hogy együtt kreatívkodjanak kicsit. A lenti ötletek között van pár perc alatt elkészíthető dekoráció, és olyan is, amivel akár órákig ellehetünk, így mindenki megtalálhatja a neki való lehetőséget.

Minimalista tojásfa

A tojásfa egy nagyon klasszikus húsvéti dekoráció. Sokan viszont nem érzik magukénak a barkáról csüngő mindenféle rikító színben pompázó tojásokat és kicsi tollas csibéket. De a húsvéti tojásfának egy sokkal minimalistább és ízlésesebb verzióját is elkészíthetjük. Ehhez válasszunk egymással színben harmonizáló színes papírt vagy akár fekete-fehér újságpapírt. Vágjuk ki többször ugyanazt a tojásformát, majd hajtsuk mindet félbe. Ezután illesszük össze a tojások félbehajtott oldalait, sokat egymás után úgy, hogy a középső élük végig összeérjen. Mielőtt összeragasztanánk az oldalakat teljesen, készítsünk fonalból akasztót, és az összecsomózott végét rejtsük el az összeillesztett középső élek között.

Húsvéti teríték

Ez a következő ötlet inkább egy kisebb apróság és kedves gesztus a vendégeink felé. De ha nem várunk vendéget az ünnepekre, akkor is megvalósíthatjuk, hogy egy kis mosolyt csaljunk az arcunkra. Egy megtisztított tojásra, egy jobb minőségű papír- vagy textilszalvétára, spárgára, és esetleg egy-két szál mezei virágra. A tojás köré hajtjuk a félbehajtott szalvétánkat, és a tojás felett összekötjük a spárgával, majd ide a masnihoz betűzhetjük a kis virágot.

Egy másik szintén terítéshez használható húsvéti dekoráció ez a középső képen lévő nyuszis evőeszköztartó. Ehhez filcből ki kell vágnunk egy a képhez hasonló nyuszi formát, majd ugyanezt még egyszer a nyuszi feje nélkül. Ezután össze kell varrnunk a két filcet a forma szélén, a nyakán lyukat hagyva, és egy kis bojtot rakasztani a nyuszi farkának helyére.

DIY fészek

Ez az ötlet is egyfajta húsvéti tojásfa, de itt az elkészített tojásokat magukban is használjuk felakasztgatva vagy valamilyen asztali dekorációnak összeállítva, mert magában is elég látványosak ezek a tojások. Az ötlet lényege, hogy a tojást úgy dekoráljuk, mintha egy kis fészek lenne. Miután megtisztítottuk a tojást kívülről, csináljunk egy nagyobb nyílást az oldalán, ennek egyáltalán nem kell szabályosnak lennie. Tisztítsuk meg belülről is teljesen a tojást, majd a “fészek” aljába helyezzünk egy kis raffiát, ami a fészek alja lesz. Ezután tegyünk középre egy kicsi fürjtojás vagy egy kicsi csokitojást, és már kész is az apró fészkünk.

Nyuszis ajtódísz

Sokan szeretik a szezonális ajtódíszeket, télen karácsonyi koszorút, tavasszal virágosat, ősszel leveleset vagy valamilyen erdei hangulatút. Húsvét alkalmából miért ne készíthetnénk egy nyuszis ajtódíszt? Ez a húsvéti dekoráció sem bonyolult, de kicsit több az eszközigénye, nem minden háztartásban fellelhetők alapból az alkotórészei. Két vékony, különböző átmérőjű koszorú kell, amiket fehérszínű, vastag, hurkolt fonallal kell körbetekernünk. Ha összeragasztottuk a két karikát, akkor jöhetnek a nyuszi fülei, amikhez két-két hurkapálca és zsákvászon vagy újrahasznosított papír kell. A hurkapálcákkal hátulról jól megtámaszthatjuk a füleket, majd rögzíthetjük is a nyuszi fején.

Tojásba zárt virágok

A következő húsvéti dekoráció egy igazi kis apró cukiság. Elég pepecselős, és önmagában nem mutat, mert nagyon apró, de mégis megvan a bája, ezért nem szerettük volna kihagyni a gyűjteményünkből. Ehhez lehetőleg fehér héjú, hól megtisztított tojásokra van szükségünk, amiknek a csúcsos felén ejthetünk egy nagyobb lyukat, majd belülről is ki kell tisztítanunk. Ezután már ránk van bízva, hogy milyen virágot “ültetünk” a tojásba. A kicsi, alacsony, bokros, a tavasszal könnyen vadászható aranyeső, és a finom, visszafogott mezei virágok is nagyon jól mutatnak a képek alapján. Készíthetünk belőlük asztali díszt, felkerülhetnek a barkára, a húsvéti tojásfánkra, és a külsejét is dekorálhatjuk akár.

További tavaszi DIY:

Tavaszi dekoráció saját kezűleg 2022-re

Képek forrása: Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük