fbpx

Egy tárolódoboz, négy lehetőség!

Csináld Magad, Kreatív Ötletek

Kínálatunkban találkozhattatok már a rendkívül elegáns, üvegtetős tárolódobozunkkal, melynek a VOLUTO nevet adtuk. Időről-időre teszteljük a termékeinket otthoni környezetben, és mikor sor került erre a darabra, rájöttünk, hogy többféle módon is használható lenne, ha több fakk lenne benne. Ez a doboz inspirált minket a mostani DIY ötletünkre, de ezt bármilyen más dobozzal megcsinálhatjátok, a fakkok számát és a doboz belsejének színét is úgy variálhatjátok, alakítjátok, ahogy akarjátok.

Ezzel a módszerrel gyors és könnyű a tároló doboz készítése házilag is! Reméljük meghozzuk a kedveteket ahhoz, hogy ti is elkészítsétek ezt a kreatív tárolódobozt!

Amire szükséged lesz

Voluto tárolódboz - amire szükséged lesz - butopêa

  • Doboz – amit használtunk: Butopêa Voluto doboz
  • Öntapadós fólia (2 féle, tetszőleges színben és mintában)
  • Karton
  • Sniccer
  • Vonalzó
  • Ceruza
  • Mécses (9 db)

Az általunk használt VOLUTO doboz különlegessége, hogy minden oldalról nyitott, felülről, az üveges tető miatt az egész alja látszódik. Mennyivel izgalmasabb lenne, ha valamilyen egyedi szín, minta díszítené a dobozunk alját? 🙂

1.lépés: Készítsd el a dobozod új, dekoratív alját!

Voluto tárolódoboz -lépés 1 - Butopêa

Mérd le a doboz szélességét, majd vágj ki a kartonból egy négyzetet/téglalapot (a doboztól függően), mely tökéletesen illik a doboz aljába.

2. lépés: Illeszd rá a fóliát

Voluto tárolódoboz -lépés 2 - Butopêa

Egy általad választott öntapadó fóliával vond be a kartont, és helyezd el a dobozban. Érdemes oldalanként egy-egy centivel többet rászámolni a fóliára, mielőtt kivágnád, a ráhagyást rá tudd hajtani a kartonra.

3. lépés: készítsd el a rekeszeket

Voluto tárolódoboz -lépés 3 - Butopêa

Vágj ki négy egyforma méretű kartont: ehhez mérd meg a dobozod belső hosszát és magasságát. Figyelj, hogy a kartonok magassága megegyezzen a dobozéval!

Ha ez kész, vágd ki azokat a réseket, melyekkel majd egymásba tudod illeszteni a kartonokat. Ezeknek a bevágásoknak pontosaknak kell lenniük, hogy jól illeszkedjenek majd a falak.
Azt tanácsoljuk, hogy húzz egy-egy vízszintes vonalat a kartonok közepére a ceruzáddal, majd függőlegesen harmadold el az oldalakat.
A harmadik lépésben láthatjátok: két ponton kell majd bevágni minden kartont. A vágások annyira legyenek szélesek, hogy majd kényelmesen bele tudd csúsztatni a másik kartont.

Így fog kinézni a választófal:

Voluto tárolódoboz -lépés 3 - Butopêa

4.Lépés: Fóliázd be a rekeszeket is

Voluto tárolódoboz -lépés 4 - Butopêa

Ezután már csak a színben harmonizáló öntapadós fóliával kell bevonnod az oldalakat. Ha kész, vágd be a sniccerrel a fóliát, majd illeszd össze az oldalakat. Mi olyan fóliát választottunk, melynek a felülete tükröződő. Így sokkal jobban mutat majd, ha meggyújtjuk a mécseseket.

Kész is a többfakkos tárolódoboz!

Természetesen ez csak egyféle megoldás, a doboz méretétől és formájától is függ hogy hány fakk mutat jól benne. Mi 9 fakkos megoldást választottunk a VOLUTO doboz esetében, ugyanis így még nem túl szűkek a fakkok, és kényelmesen elfér benne például egy mécses.

Ahogy említettük is, fantasztikusan néz ki mécsesekkel:

Voluto tárolódoboz mécsestartó butopêa

Voluto tárolódoboz mécsestartó butopêa

voluto tárodoboz mécsestartó butopêa

Használhatod bármilyen mütyür tárolására is, mint például körömlakkokéra, ékszerekére, de stílusosan tárolhatod benne kisebb kiegészítőidet is, például az öveidet.

Voluto tároló doboz övtartó butopêa

Voluto tároló doboz övtartó butopêa

Ha nem akarsz a fakkok elkészítésével bajlódni, elhelyezhetsz benne egy fényfüzért. Nem csak hangulatos lesz a végeredmény, de esztétikus is: még az üvegtetőt is rá tudod tenni, mert a VOLUTO doboz oldalán ki tudod vezetni a vezetéket.

Voluto tárolódoboz fényfüzérrel Butopêa

Voluto tárolódoboz fényfüzérrel Butopêa

Használhatod, mint asztali dekorációt a nappalidban, vagy az étkezőasztalon: virágok illetve szárított virágok vagy egy, a szobádhoz színben harmonizáló selyem is jól mutat benne.

Voluto tároló doboz virágokkal asztaldísz Butopêa

Voluto tárolódoboz -díszdoboz virágokkal - Butopêa

Örömmel fogadjuk a ti egyedi ötleteiteket is! Készítsetek képet az általatok átformált dobozokról, és osszátok meg velük a #butopea –t használva!

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük