fbpx

10+1 ötlet az uni-otthon létrehozására

Lakberendezési stílusok, Otthon berendezése
unikornis falikép

Az unikornisok átvették a baglyok helyét… ma már mindenhol a szivárványszín pónikat és rájuk emlékeztető színeket, attribútumokat láthatunk, különféle aranyosabbnál aranyosabb ábrázolásokban. Mivel a lakásdekorációk közé is belopakodtak az egyszarvúk, úgy gondoltunk, mutatunk pár ötletet, hogy ti is becsempészhessétek ezt az egyéniséget hangsúlyozó mesebeli élőlényt az otthonotokba.

Unikornis bögre

 

Meglepő lehet sokak számára, hogy miért örvend az unikornis akkora népszerűségnek. Furcsa, hogy ez a misztikus, inkább mesebeli karakterre emlékeztető élőlény miért lett hirtelen ennyire közkedvelt, hogy már túlnőtt a plüssállatokon és a giccses olajfestményeken (melyeken többnyire egy tündérrel az oldalukon ábrázolják őket).

Elsőre azt gondolná az ember, hogy egyfajta infantilizmus lapulhat a dolog hátterében. Vagy tendenciává vált volna a nosztalgia a fiatal felnőttek körében? Őszintén nem értettem, hogy miért lett az unikornis, a sellő és a tündér ennyire felkapott manapság, az pedig különösen meglepett, amikor már egy unikornis-sellő hibrid került a szemem elé… A dilemmámat azzal próbáltam feloldani, hogy komolyabban utánanéztem az unikornisok mögött megbújó filozófiának.

Talán ami a legfontosabb, és ami először az eszébe jut az embernek, hogy az egyszarvúkkal mindig a különlegességet hangsúlyozzák. Az egyediség már az egyszarvú angol megfelelőjében is megtalálható, persze kis áthallással, ugyanis a ’unikorn’ szó első fele kiejtve ugyan úgy hangzik, mint a ’unique’, ami egyedit jelent. Számos helyen rá is játszanak erre a hangzásbeli egyezésre, és játékosan felszólítanak minket arra, hogy ha tehetjük mi is legyünk különlegesek, mint egy unikornis. De számos más tényező kapcsán is megtalálható az egyszarvú szimbólum mögött az egyediség, a kreativitás és a különlegesség, már csak az unikornisokhoz kapcsolódó szivárvány szín is a sokszínűségre és ritkaságra emlékeztet. Valamint az a tény is, hogy az egyszarvú nem más, mint egy gyönyörű ló, aminek varázserejű szarv nőtt a fejére, ezekkel az apró jelekkel pedig kitűnik a többiek közül.

Unikornis szoba

Egyszóval az unikornisok többek közt azért menők manapság, mert játékos bohóságot, ártatlanságot és vidámságot közvetítenek, emellett pedig kapcsolódik hozzájuk egyfajta vidámság, a tömegből való kitűnés vágya is. Meg persze egyszerűen azért is szeretjük őket, mert szépek és aranyosak.

Amennyiben te is szeretnéd az unikornisok hangulatát valamilyen formában az otthonodba költöztetni, vagy szívesen adnál unikornisos ajándékot egy barátodnak, a következőket ajánljuk figyelmedbe:

1. Unikornis színek

A szivárvány minden színében pompázó unikornis mellett manapság egyre elterjedtebb a babás árnyalatú fehér, a rózsaszín, a lila és a kék kombináció, ezeknek is a púderes árnyalatok inkább emlékeztetnek egy idealizált világra, mint a valóságra.

Unikornis paletta

Ha valami extrémebbre vágysz, az alábbi megoldás is tetszeni fog:

Unikornis fal

Persze nem kell nagy felületekben gondolkodnod, épp elég, ha a számítógéped billentyűzetére készítesz unikornis színekből matricát.

Unikornis laptop

 

2. Unikornis bögre

Ha megszeretted az unikornisokat és szívesen látnád viszont őket nem csak a színeikben, hanem formájukban is, jó választás lehet egy unikornis bögre, melyet akár elkészíttethetsz magad is, csak a megfelelő képet kell kiválasztani hozzá.

Unikornis bögre

3. Unikornis dísz

Töklámpásokat csak októberben szoktunk faragni, viszont egy ilyen aranyos unikornisnak öltöztetett tököt bármikor kitehetünk a konyhaasztalra!

Unikornis dísztök

4. Unikornis párna

Korábban mutattunk nektek ötleteket sajátkészítésű bagoly párnákra, bár ezt az unikornis párnát nem mi készítettük, de legalább annyira kreatív és ötletes, mint a baglyos verzió!

Unikornis párna

5. Unikornis koszorú

Unikornis ihlette koszorú, amit akár a karácsonyi időszak során az ajtótora is kitehettek.

Unikornis koszorú

6. Unikornis falikép

Ezt az unikornis faliképet bármelyik unikornis imádó szívesen fogadná az otthonában! Te is örökbefogadhatod, ha a képre kattintasz!

unikornis falikép

 

7. Unikornis ajándék

Egy kis kreativitással létrehozhatsz ilyen különleges unikornisos ajándéktasakokat, melyek biztos felkeltik majd a születésnapos figyelmét. Akár dekorációként is el tudunk képzelni egy ilyen vidám unikornisos szatyrot.

Unikornis ajándékzacskó

8. Szivárvány a fürdőben

Azoknak, akik nem kifejezetten az unikornisért rajongnak, de szeretnének egy kis szivárványszínű örömöt vinni az otthonukba… íme egy szivárványszínű zuhanyzófüggöny, mely a hologramos árnyalataival rendkívül modern hatást kelt.

Unikornis fürdőszobaszőnyeg

9. Unikornisos szőnyeg

Egy ilyen szőnyeg minden szobát vidámabbá varázsol.

Unikornis szőnyeg

10. Unikornis színű étkészlet

Amikor azt mondtuk, hogy az unikornis hangulat mindent átjár manapság, nem hazudtunk… szó szerint a lakás minden pontjára lehet találni olyan termékeket, melyek a szivárvány minden színében pompáznak.

Unikornis étkészlet

10+1: Unikornis tároló puff

Egy ilyen vidám unikornisos tároló puffal könnyen feldobhatsz bármilyen belső teret. Szerintünk nem csak a gyerekszobában mutathat jól, ez a kedves, aranyos darab megkoronázása lehet bármely lányos otthonnak, akár papucstárolóként, akár plusz ülőalkalmatosságként, ha vendéget vársz!

 

 

A képek forrása: Pinterest & Butopea


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük