fbpx

Hálószoba ötletek, melyek az év minden szakaszában jól mutatnak!

Lakberendezési stílusok
Butopêa hálószoba ötletek

Mikor hálószoba ötletek híján vagyunk, többnyire felfoghatatlan számunkra, hogy miképp tudnánk úgy berendezni a hálónkat, hogy az valóban megfeleljen minden elvárásunknak, hogy kellőképp egyedi legyen, ugyanakkor izgalmas is. Amikor a stílusunknak leginkább megfelelő hálószoba megtervezésén fáradozunk, érdemes az alábbi 3 lépéssel kezdeni:

  1. Inspirálódj!
  2. Készíts listát!
  3. Ügyelj az apró részletekre!

INSPIRÁCIÓ: a hálószoba ötletek tárháza!

Egyik korábbi cikkünkben Hegedűs Mártival készítettünk interjút, aki nap közben tanítónőként dolgozik, viszont amikor hazatér, csodás DIY projektek készítésével, kreatív ötletek megvalósításával foglalatoskodik. Már olyan sok mindent készített, hogy szinte már meg is telt az otthona saját készítésű lakásdekorációival, és bútoraival. Interjúnkban arról is kérdeztük Mártit, hogy honnan van ennyi kreatív ötlete, melyre egy teljesen hétköznapi választ adott: inspirációt gyűjt minden létező platformon! Ez is azt bizonyítja, hogy még a legkreatívabb embereknek is szüksége van egy kis ötletgyűjtésre, mielőtt belefognának az alkotásba!

Márti inspiráció forrásait a fenti linkre kattintva nézhetitek meg, de itt is említünk párat: manapság már számos helyről tudunk kreatív ötleteket szerezni. Nyomtatott lakberendezési magazinokból, tv műsorokból, workshopokon való részvétel során, vagy épp az internet nyújtotta lehetőségeket is ki tudjuk használni, mint a Pinterestet, a We Heart It-ot, az Instagramot, vagy épp a Facebookot, esetleg YouTubeot!

Az inspiráció gyűjtése nem egy elhanyagolható lépés, mi több, talán az egyik legfontosabb az összes közül. Legyen szó általánosságban véve hálószoba ötletekről, vagy kizárólag hálószoba dekorációkról, mindenképp hasznos lehet több platformon körbenézni, és szemezgetni az ötletek közül!

Sokaknak tetszik például az idén is kifejezetten népszerű, luxus-stílus, az art déco, mely elsősorban bársony felületeiről, és fémes, tükrös díszítőelemeiről híres. De ugyan így divat a hippis, bohó stílus is, mely természetes anyagairól, és azték mintáiról vált ismertté.

És persze ezeket a stílusokat is keverhetjük valami mással: az art déco például jól mutathat az Urban Jungle zöld, levélmintás kiegészítőivel, míg a hobo stílus kicsit komolyabbá tehető a monokrómmal. De az Urban Jungle is jól kombnálható a monokrómmal – a határ igazából a csillagos ég!

ÍRD ÖSSZE az összes ötletet!

A sok stílus, és kreatív hálószoba ötlet közül nyilván csak egyet fogsz tudni végül megvalósítani: de az az egy legyen számodra különleges! Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az önkifejezés, és az egyediség érzetének megteremtése az otthonban!

Ha már túlvagy az ötletgyűjtésen, írd le, hogy melyik stílus tetszik a legjobban, és fókuszálj külön erre. Készíts saját mood board-ot, vagy épp rendezz egy mini brain storming-ot a családoddal, barátaiddal. Írd össze, hogy az adott stíluson belül mi mutatna a legjobban! Gyűjt könnyen megvalósítható dekorációs ötleteket, mert ezekkel újra, és újra meg tudod majd újítani a hálószobád küllemét!

Idén nagy divat például a virágfüzér, melyekkel egész falakat beborítanak a lányok a hálószobájukban. De könnyen átalakítható a romantikus virágos tündér-szoba hobó stílusú hippi fészekké, ha lecseréled a virágokat egy csodás makramé fali díszre!

A KULCS az apró részletekben rejlik!

Ha már túl vagy az inspirálódáson, és már a dekorációkkal is eljátszottál gondolatban, akkor itt az ideje az apró részletekre is hangsúlyt fektetni! Mindig lesz egy-egy kis sarok a szobádban, mely üresen maradt – HÁT NE MARADJON! Keress a hálószoba ötletek között olyanokat, melyek az ilyen holt terek kreatív megtöltésére szolgálnak. Egy stílusos kis kosár a párnáknak, egy szép fotel, ahol olvashatsz, egy hangulatos kis kuckózós hely az ablak mellett, stb.

De “holt területnek” minősülhet az ágy mögötti rész, vagy épp egy olyan falrész, melyre nem került se könyv, se kép. Egy stílusos ágyvéggel, vagy épp egy izgalmas tapétával ezek a kis területek is izgalmassá tehetőek!

Ugyan így különlegességet csempésznek az otthonokba a fényforrások: egy-egy meleg, vagy hideg árnyalatú fényforrás elrejtve a hálószoba különböző pontjain. Ezek még kuckózósabbá, vagy épp elegánsabbá tehetik a hangulatot.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.