fbpx

Esküvő dekoráció – 7 stílus

Lakberendezési stílusok
esküvő dekoráció

Az esküvő egészen biztos, hogy mindenki életében egy olyan esemény, amelyet sosem fog elfelejteni, és ahol szeretné, hogy minden tökéletes legyen. Persze ez a tökéletesség mindenkinek mást jelent. Az esküvő stílusának épp ugyanúgy harmóniában kell lennie a személyiségünkkel, ízlésünkkel, mint az otthonunknak. Az esküvő dekoráció segít személyre szabni ezt a nagy esemény, ettől lesz egyedi mindenki esküvője. Ezért sem mindegy, hogy milyen stílus mellett döntünk a dekorációt illetően. Összegyűjtöttünk 7 különböző stílust, ami jó kiindulási alap lehet a tökéletes esküvőhöz.

Klasszikus esküvő dekoráció

A klasszikus esküvő dekoráció a 7 stílus közül a legünnepélyesebb, legkomolyabb. A klasszikus dekorban van valamiféle hideg elegancia. A fő színe mindig a fehér, fehér virágok, fehér gyertyák, minden szinte világít. És ezt az alapszínt a zöldnövények, a kristály, az üveg csillogása és egy kevés arany vagy ezüst, esetleg egy kis púderrózsaszín teszi teljessé. Minden stílusnak megvan az előnye és a hátránya. A klasszikus stílus kissé távolságtartó, rideg, azonban nincs ennél impozánsabb dekor. Ha belépünk egy hatalmas terembe, ahol vakít a fehér, a kristály, és mégis valami finomság van az egészben, garantáltan le leszünk nyűgözve.

Romantikus esküvő dekoráció

Pasztell színek, rengeteg virág, és tökéletesen kidolgozott részletek – röviden összefoglalva ez a romantikus esküvő dekoráció. Fontos kiegészítő még a melegfényű fényfüzér vagy gyertyák, amivel sejtelmes, kellemes lesz a megvilágítás, adott a romantikus hangulat. Ha a romantikus stílust választod, akkor sok kis apróságra kell hangsúlyt fektetni, például a kalligráfia. A meghívók, ültetők, táblák, minden betű legyen művészi. Ez a stílus leginkább a visszafogott, finom, fiatal lányokhoz illik, az igazi romantikus lelkekhez.

Modern dekor

Az eddigi két stílus eléggé hagyományos és megszokott az esküvőkön. De most jöjjön egy olyan esküvő dekoráció stílus, ami szembemegy ezekkel a hagyományokkal, és valami újat, frissebbet alkot, a modern stílus! A modern dekorációban előtérben vannak a geometriai formák, minimalista design és karakteres színek, formák. Ha ezt a stílust választod, tényleg érdemes minden megszokással szakítani, például válassz olyan esküvői ruhát, ami nem hófehér, vagy legyen az esküvő témája valamilyen merészebb szín, fenyőzöld vagy burgundi. Ehhez a stílushoz tartoznak a mostanában divatos pleximeghívók vagy például az ásvány témájú esküvő. Ha igazán bevállalós vagy, és nem szeretnél beállni a sorba egy újabb púderrózsaszín-fehér esküvővel, akkor lehet, hogy már meg is találtad, amit keresel.

Vintage stílusú esküvő

Nagyon sokan kedvelik a vintage stílust, de ha túlságosan a megszokás rabjai vagyunk, bele sem gondolunk, hogy ez a stílus milyen jól működhetne egy esküvőn is. De hogyan is lehet vintage hangulatot teremteni egy esküvőn? A fehér helyett válassz törtfehér ruhát. Ha megvan nagymamád vagy édesanyád menyasszonyi ruhája, akkor ez a stílus a tökéletes keret, hogy egy kicsit felújítva az ő ruhájukat viseld. Ennek mindig megvan a maga bája, és így az egész dekoráció és a ruha is harmóniában lesz.

Nem is gondolnád, hogy a koptatott faszékek mennyire jól tudnak mutatni egy ilyen nagy eseményen is. A vintage stílus elengedhetetlen kellékei az antik holmik. Ezeket beszerezheted antikváriumokból, piacokról, vagy kereshetsz olyan dekorost, aki direkt ilyen esküvőket vállal. Ez az antik holmi lehet egy írógép, régi fényképezőgép, már besárgult lapú könyv. Lehet egy kicsit időigényesebb ez a stílus, mire megtaláljuk a sok kis kincset, de ha közeláll a szívünkhöz ez a nosztalgikus stílus, akkor minden percet megér.

Rusztikus esküvő dekoráció

Befőttesüveg és spárga egy esküvő dekoráció részeként?! Igen, a rusztikus stílusba bizony ez is belefér. A rusztikus stílusú esküvői dekoráció bensőséges, mivel teljesen informális, a légkör is sokkal barátibb lesz. Ez a stílus a DIY szerelmeseinek való, akik befőttesüvegből lámpásokat készítenek az esküvőre, szalmabálára tűzik ki az ülésrendet, spárgára tűzdelik a gyerekkori fotókat. Akik gondolnak az egésznap magassarkúban szenvedőnőkre, és a táncparkett mellett egy kosárban kiraknak pár papucsot, akik képesek kopott faládából és egy csokor mezei virágból gyönyörű asztaldíszt készíteni. A rusztikus esküvő ezektől az apró DIY cukiságoktól lesz tökéletes. Minden anyag egyszerű, nem túl ünnepélyes vagy kirívó, például fa, csipke, vászon és más természetes anyagok. A rusztikus esküvőből pedig nem maradhat ki a mezei virágokból és pampafűből készült menyasszonyi csokor sem.

Art déco stílusú esküvő

Az art décoról már sokszor volt szó a magazinunkban, mert mi is nagyon kedveljük ezt a stílust. Ez a fényűző, pazar, méltóságteljes stílus nagyon jól passzol az esküvő fennkölt hangulatához, ennél jobban nem is lehetne megadni a módját. Ugyan kissé távolságtartó és karakteres stílus, egy érett, határozott nő személyiségéhez például sokkal jobban illik, mint például a romantikus vagy a hagyományos stílus.

Az art déco stílusú dekorációban a főszerep természetesen az aranyé, de a sötét színek, a fekete is fontos, bármilyen különösen hangzik ez egy esküvő esetében, a végeredmény csodás lesz. Az art déco a pompa teszi azzá, ami, így nem szabad spórolnunk a virágokkal, a dekorációval. Mindennek csillognia, ragyognia kell. A modern stílushoz hasonlóan itt is a geometriai formák működnek igazán jól. Az i-re a pontot pedig a vacsora alatti kellemes jazz teszi fel. Ki ne akarna részt venni egy ilyen esküvőn? De azt is bevállalod, hogy ez a te esküvőd legyen?

Bohém esküvő dekoráció

A bohém stílus is eléggé formabontó, ha esküvői dekorról van szó, mégis szolid és finom. Egy bohém esküvőn sosem lehet elég textil dekor. Jöhetnek a makramés boldogságkapuk, álomfogók dekorációnak vagy rojtos terítők. A bohém esküvő színei nagyon neutrálisak, törtfehér, a bézs különböző árnyalatai. Így a pampafű például tökéletes választás. Ha pedig zöld növényeket is szeretnénk az eukaliptusz és hasonló színű növényeket válasszunk, hogy ne törjük meg a harmonikus színvilágot. Ha már a bohém úgyis nemet mond a formalitásra, legyen minél barátibb a hangulat. Berendezhetünk beszélgetősarkokat bohém stílusban, rojtos párnákkal, szőnyegekkel, fonott bútorokkal. A helyszínválasztás is fontos ennél a bohém dekorációnál, mert egy étterem vagy szálloda nagyon stílusidegen lenne. Helyette tartsuk a bohém esküvőt vízparton vagy egy erdőben.

Képek forrása: Pexels, Pinterest, Butopea


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük