fbpx

Dzsungel állatok a városi otthonban

Lakberendezési trendek
dzsungel állatok

A korábbi években rengeteg állatos, növényes fellángolás volt, például az ananász, a kaktusz, a flamingók, az unikornisok, a baglyok vagy a lámák. A divatházaknak köszönhetően pár éve hatalmasat robbantak az állatminták és dzsungel állatok, a divatból pedig gyorsan átvette őket a lakberendezés is. Ezek a vidám állatmotívumok, élénk színek és buja minták életet visznek a városi egyszínűségbe. És mivel ez a stílus most hatalmas divat, ami lassan hozzánk is megérkezett, rengeteg állatos, dzsungeles termék közül válogathatunk.

Dzsungel hangulatú otthon színei és anyagai

Könnyű túllőni a jó ízlésen a dzsungel állatok stílussal, hiszen nagyon karakteres, egyedi, színes elemekről van szó. Ezért fontos, hogy a szoba alapjai egyszerűek legyenek, amit aztán feldobhatnak ezek a dzsungel világú kiegészítők. Jobb, ha kiválasztunk egy-egy elemet, lehet ez a tapéta, szőnyeg, fotel vagy csak a párnák, függönyök, és ez legyen nagyon extrém dzsungel mintás, a többi bútor és kiegészítő pedig legyen egyszínű, lehetőleg a minta egyik színe a harmonikus végeredményért. De a színválasztásnál már lehetünk bátrabbak; ehhez a stílushoz nagyon jól illek a türkíz, a smaragdzöld vagy okkersárga árnyalatok, de természetesen választhatunk valamilyen homokszínt is. Ha a falszíneknél a fekete-fehér kontraszttal játszunk, utána pedig viszünk egy-két élénk árnyalatot a helyiségbe, az is nagyon jól működik a dzsungeles stílusban, és nagyon modern lesz a végeredmény.

Ami az anyagokat illeti, nincsenek nagy megkötések. A jolly joker a fa, modernebb hatású a márvány és a beton, cement, amik mind jó alapot adhatnak egy ilyen stílusú otthonnak nagy felületeken. Ezt egészítsük ki aztán természetes anyagokkal még a bohém dzsungeles hangulatért, bambusszal, náddal, gyékénnyel és persze rengeteg burjánzó zöld növénnyel. Ezután pedig jöhetnek a mi ízlésünkhöz leginkább illő dzsungeles kiegészítők.

Dzsungel állatok bútorokon, kiegészítőkön

Na, de mi legyen ez a leginkább dzsungeles hangulatú elem a berendezésben? Igazából bármi lehet, csak rajtunk múlik! De a bőség zavarában összeszedtünk pár igazán jó lehetőséget:

Dzsungel mintás tapéta: Talán ez a legnépszerűbb választás, egyszerű, mégis nagyon látványos. Választhatunk tapétát vidám majmokkal, színes papagájokkal, vad jaguárokkal és tigrisekkel, kimért elefántokkal vagy burjánzó esőerdővel. Ezek a tapéták mindenképpen jobb, ha csak egy falon szerepelnek, akár csak egy vékonyabb csíkban, mert különben nagyon nyüzsgő lenne tőlük a tér.

Dzsungel mintás fotelek: Az ilyen darabok igazán különlegesek, így nagyon egyedien rendezhetjük be a választott helyiséget. Itt is választhatunk mintának mindenféle növényeket, színes állatokat, állatmintákat. Ha megtaláltuk a tökéletes anyagot, a minta egyik színében válasszunk a fotelhez egyszínű díszpárnákat.

Dzsungel állatok lakástextileken: Ez a lehetőség talán azoknak az embereknek a legjobb választás, akik egyelőre csak kipróbálnák ezt a dzsungeles őrületet. Egy már kész otthonba is bevihető egy állatmintás kisszőnyeg, egy dzsungel állatos díszpárna vagy egy gazdag növénymintás függöny. Így megnézhetjük kicsiben és nagy anyagi befektetés nélkül, hogy otthon éreznénk-e magunkat egy ilyen környezetben.

Fali képek, dekorációk: Itt van a legnagyobb bőség, ami a termékek sokszínűségét illeti. Ebben a kategóriában megtalálunk mindent az egyszerű leveles faliképtől az egészen művészi és elvont megoldásokig, mint például ez a páva-üvegasztal.

Dzsungel állatok és más lakberendezési stílusok

Még egy jó pont ennek a dzsungeles stílusnak – amellett, hogy vidám, életet visz az otthonba, pozitív, játékos, és közel hozza a természetet – az, hogy nagyon jól kombinálható más lakberendezési stílusokkal. Az art déco stílushoz például az art déco karakteres színei miatt illik nagyon jól. Ehhez a stílushoz választhatunk például aranyozott, bronz vagy fekete állatszobrokat, amik az art déco luxus hangulatába is tökéletesen beleférnek.

Egy indusztriális stílusnak kicsit lágyíthat a ridegségén egy-két pálma, esőerdős falikép vagy akár egy dzsungel állatok témájú tapétát is bevállalhatunk, ezekkel sokkal otthonosabb lesz ez a stílus. A bohém otthonból nem maradhat ki a játékosság, úgyhogy itt is jöhet néhány repkedő színes papagáj vagy ugráló majom akár egy díszpárnán, ágyneműn vagy tapétán.

Dzsungel állatok az otthonodban 5 lépésben

Sok kis tippet említettünk a cikkben, de akkor foglaljuk össze, hogy hogyan alakíthatsz ki a saját otthonodból te magad is egy ilyen vidám és friss dzsungeles hangulatú enteriőrt, lépésről-lépésre!

  1. A fő falszínek lehetnek persze visszafogottabbak, mint a fehér vagy homokszín, de érdemes bevállalni a valódi dzsungelhangulatért mélyzöldet, okkersárgát, terrakottát.
  2. A leginkább ideillő anyagok a fa, márvány, beton és végül természetes anyagok, például bambusz, nád, gyékény.
  3. Legyen egy nagyon dzsungeles elemünk kiindulópontnak, egy fotel, egy tapéta, egy szőnyeg stb.
  4. Használjunk sok zöld szobanövény, pálmákat és más szétterülő, nagy levelű növényeket.
  5. Utolsó simításként válasszunk néhány dzsungeles dekort, például egy kis állatos szobrot, egy növénymintás gyertyát vagy egy absztrakt állatos faliképet.

Képek forrása: Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük