fbpx

Dekor csempe 9-féle kreatív felhasználása

Kreatív Ötletek, Lakberendezési trendek
dekor csempe

A csempe már bizonyított a konyhában és a fürdőszobában is. Ezekben a helyiségekben közkedvelt, mivel könnyen takarítható, nem gond, ha víz éri, mégis dekoratív, egy szóval praktikus. Azonban nem csak ezeken a megszokott módokon használhatjuk ki az előnyeit. A dekor csempe kreatív felhasználása új ajtókat nyit meg a lakberendezésben. A csempe felrakása, akár kisebb területen is, rengeteget dob az összképen. A dekor csempével színt és mintát vihetünk a ház bármely pontjára. Lássunk 9 olyan megoldást, ahol a dekor csempe zseniálisan működik, és talán nem is gondoltad volna!

1. Dekor csempe a kandallón

A kandalló gyakran a fókuszpontja a nappalinak. A csempe erre még inkább rásegíthet. Ha sikerül valamilyen szép, kellemes színű csempét választanunk a célra, akkor feldobhatunk akármilyen egyszínű nappalit, és mégsem fogunk átesni a ló túloldalára. Ha a mintás csempés kandalló mellett döntünk, akkor érdemes egyszínű, alapszínű bázisbútorokat választani mellé, hogy a kandalló mintája jól tudjon érvényesülni.

2. Konyhasziget újragondolva

A konyhában gyakran látunk csempét, ez nem újdonság. De talán a konyhasziget oldalán ritkán fordul elő. Pedig, ha megnézzük ezeket a lenti képeket, nem is értjük, miért nem jutott eszünkbe korábban. Ez az apró változtatás teljesen új színezetet és karaktert ad a konyhánknak, ha jól választunk.

3. Dekor csempe mint falikép

A csempe nagyon dekoratív tud lenni, de pusztán dekorációként ritkán használjuk. Pedig egy-két dekor csempe mintája valóban olyan gyönyörű, mint egy falikép. És miért is ne használhatnánk akkor akként? A kiválasztott csempét egyszerűen felfüggeszthetjük, és felakaszthatjuk a falra. Ha a csempét a ház másik pontján is felhasználtuk, és a kimaradt csempével dekorálnánk a falat, akkor képezhetünk ezzel egy kis átmenetet a helyiségek között. De használhatunk különböző antik csempéket is, amik egy farmház stílusú otthonban különösen jól mutatnak.

4. Csempe kreatívan lerakva

Dilemmába kerülhetünk a fürdőszoba tervezésekor, hogy a vízre nem jól reagáló, de sokkal melegebb és barátságosabb fa parkettát vagy a praktikusabb csempét válasszuk. Azonban, ha megnézzük a következő képeket, rájövünk, hogy nem is feltétlen kell választanunk. Ezzel az egyedi lerakási módszerrel kombináljuk a parketta és a csempe előnyeit. Ahol különösen sok víz kerülhet a földre, ott csempét használunk, amit fokozatosan fa vált fel. Az összkép nagyon egyedi és ízléses.

5. Praktikus előszoba

A csempét nagyon könnyű tisztítani, ezért is annyira közkedvelt. Ha pedig valahol szükség van erre a jó tulajdonságára, akkor az az előszoba, ahol a sáros cipők sokszor fejtörést okoznak, ha például szőnyeget rakunk le. Mivel ide lépünk be először, nagyban meghatározza az első benyomásunk a házról, ezért fontos hogy ízléses és otthonos legyen. Ne féljünk attól, hogy a csempe túl rideg, mellette használhatunk kellemes színeket, mattabb csempét, fabútorokat, növényeket és textileket, amik mellett a csempe is melegséget sugároz.

6. Dekor csempe a lépcsőn

Az Emily Seeds Interior Design pár éve megmutatta, hogy mennyire sokat jelent ha felrakunk pár csempét a lépcsőre. Valószínűleg magunktól eszünkbe se jutott volna, de a képek láttán garantáltan bele fogunk szeretni az ötletbe. Színt és életet visznek az otthonba a mintás csempék, és így a lépcsőn felhasználva minden tekintetet oda vonzanak.

7. DIY kisasztal

Azokat, akik szeretnek kreatívkodni és barkácsolni, biztosan megihletett már pár különleges csempe mintája. Ha valami nagyon egyedit és dekoratívat, ezzel egyidejűleg hasznosat szeretnél készíteni te magad, akkor készítsd el saját csempe borítású asztalod. Felújíthatsz egy régi, lestrapált kisasztalt csempe berakással, de akár te magad is vághatsz új formákat a csempéből, hogy aztán egy izgalmasabb formavilágot jeleníthess meg. Egészen modern és szokatlan, egy extrém enteriőrben mégis jól működik az a fehér asztal, amelyet tényleg mindenhol csempék borítanak.

8. Dekor csempe és minibár

Amikor filmekben vagy lakberendezési magazinokban, műsorokban látjuk, bizonyára sokunknak megjön a kedve egy saját minibárhoz az otthonunkban, aztán valahogy a megvalósítás mindig elmarad. Pedig, ha helyünk van hozzá, akkor bárki kialakíthat egyet, nem kell túlgondolni. Elég pár polc, pohár, eszköz, tálca, amik valószínűleg amúgy is ott lapulnak a konyhánk fiókjaiban. Ahhoz, hogy bárhol látványos legyen egy ilyen minibár, és minden vendég irigykedve kapja oda a szemét, kell valami plusz, ami feldobja, és kiemeli a berendezés többi részéből. Erre pedig a dekor csempe tökéletesen alkalmas. Nézzük meg a képeket, mennyire megadja a kellő hangulatot egy jól megválasztott, látványos csempe.

9. Home office csempével borítva

Az utóbbi időben a legtöbbünknek gyakran kellett home office-ban dolgozni, így a régi dolgozósarokra is sokkal több figyelmet fordítottunk. Mivel sokszor ott kellett töltenünk a nap majdnem felét, igyekeztünk csinosítgatni, hogy kellemesebb legyen, jobb hangulatunk legyen tőle. Ezen a helyiségen is rengeteget tud dobni a dekor csempe. Nem előnyös túlságosan intenzív színeket vagy karakteres mintákat használni nagy felületen, mert az elvonhatja a figyelmünket, zavaró lehet. Azonban egy kis játékosság a mintákkal, egy kis egyediség inspirálóan is hathat ránk munka közben. Adjunk egy esélyt itt is a dekor csempének, és merjünk kísérletezni valami újjal!

Képek forrása: Pexels, Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük