fbpx

10 stílusosan használhatatlan tárgy az otthonodban

Kreatív Ötletek, Otthon berendezése

A szokásostól eltérő módon most olyan vicces tárgyak bemutatására teszünk kísérletet, melyek első ránézésre normális, mindenki lakásában megtalálható kellékekre, eszközökre emlékeztetnek, de ha jobban megnézzük őket, rájövünk, hogy valójában használhatatlan tárgyakról van szó.

Talán éppen ez a funkciójuk – pusztán csak vicces tárgyak, és ettől stílusosak?

Pontos választ nem adhatunk a kérdésre, de jó műelemzők módjára megpróbálunk a rendelkezésünkre álló tudásanyag és a humorérzékünk kombinálásával választ adni a felmerülő kérdésekre, és reméljük, hogy titeket is megnevettetünk ezekkel a használhatatlan, de annál viccesebb darabokkal!

Dőljetek hátra, és élvezzétek a Butopea-féle avantgárd kiállítást, tele formabontó művészeti alkotásokkal, azaz vicces tárgyakkal, és hozzájuk kapcsolódó szakértő kommentárral:

1. Használhatatlan borospoharak

Kiállításunkon első helyen kerül bemutatásra ez a páros-kelyhű pezsgőspohár, mely egyszerre szimbolizálja az egységet és az individuumot. Bizonyára egy boldog párkapcsolat ihlette a műalkotást, melyben a mámor fokozásához már nincs is szükség az alkoholra. (Szerencsére, mert ebből a pohárból nem nagyon lehet inni

Vicces tárgyak: használhatatlan borospoharak

2. Használhatatlan étkészlet

Kiállításunk következő darabja ez a különleges étkészlet, melyet minden bizonnyal egy tengeri utazás ihletett. Szerintem mindannyiunknak a viharos tengert idézik ezek a kötél-elemek, melyek a kilátástalanságot vagy inkább a „fogódzkodó nélküliséget” szimbolizálják.

Vicces tárgyak: használhatatlan étkészlet

3. Használhatatlan székek

Hol tartana az emberiség, ha nem lenne együttműködés? Sehol. Az alábbi kiállítási darab az együttműködés jegyében született!

Vicces tárgyak: használhatatlan székek

4. Használhatatlan sószóró

Azt szokás mondani, hogy „türelem rózsát terem”. Ahhoz azonban, hogy ezekből elfogadható mennyiségű sót és borsot szórjunk ki, már valóban a Tíz tökéletességben szereplő türelemmel kell rendelkeznünk… (a listán erényként szerepel a lemondás is)

Vicces tárgyak: használhatatlan só és borsszóró

5. Használhatatlan reszelő

A társművészetekben, például az irodalomban jártas olvasóink minden bizonnyal ismerik Ady Endre költészetét… annak idején azonban, a kortársai számára nem volt egészen világos, hogy a váteszköltő mit is kívánt közölni. A kor legnevesebb folyóiratának, a Nyugatnak akkori főszerkesztője, Ignotus Hugó például úgy nyilatkozott egy versét olvasva, hogy: „Akasszanak fel, ha értem, de szép”. Mi is így vagyunk kiállításunk alábbi darabjával: ahogy Ady Endre verseit is megértették utólag, talán száz év múlva mi megértjük, hogy ez a reszelőre emlékeztető test mit akar jelképezni.Annyit már most is elmondhatunk róla, hogy nagyon szépen fénylik…

Vicces tárgyak: használhatatlan reszelő

 

6. Használhatatlan sodrófa

Kubista szellemben született az alábbi sodrófa. Ennél többet nem is kell mondanunk… ha Picasso emberei lehettek szögletesek, akkor ennek a sodrófának ki tilthatná meg.

Vicces tárgyak: használhatatlan sodrófa

7. Használhatatlan villa

Hosszas találgatásokba bocsátkozhatnánk, ha az alábbi, villa ihlette műalkotás funkcióját próbálnánk megfejteni.

Vicces tárgyak: használhatatlan villa

8. Használhatatlan kanál

Mikor a művészúr a képen látható kanalat tervezte, gondolatban az Ideák világában járt… végső soron a kanalak „kanálságához” hozzátartozik az a tulajdonság is, hogy megtartják a mélyedésükben a felkanalazott tartalmat.Ez a kanál biztosan megfelel ezen vonatkozásban a „kanálság” fogalmának.

Annak már kevésbé, hogy: alkalmas a tárgy arra, hogy könnyűszerrel felvegyük vele szilárd vagy folyékony halmazállapotú anyagokat, majd helyzetének megváltoztatása után könnyűszerrel el is távolítsuk róla/belőle szórással vagy öntéssel a felvett anyagot… De hát az Ideák világában nem igazán tudjuk, hogy konkrétan mik vannak, így ne ítéljük el az alkotót, hipotézisnek nem rossz ez sem. Bár a konyháinkban továbbra is a jól megszokott, „árnyvilágbeli” kanalakat részesítjük előnyben.

Vicces tárgyak: használhatatlan kanál

9. Még egy használhatatlan villa

Úgy tűnik, hogy a villák egy egész generációt megihlettek. Feltételezhetjük, hogy ez a kor egészségtudatosságából fakad, mely leginkább az étkezési reformokban csúcsosodik ki. Jelen esetben azonban nem világos, hogy a művész a falánkság vagy épp a mértékletesség előtt tiszteleg ezzel az alkotással…
Hiszen egyik oldalról egy monumentális darabról van szó, mely kapcsán arra a leplezetlen vágyra következtethetünk, hogy művészünk Dionüszosz módjára falná az életet.

Másrészről azonban pont, hogy a túlzott méreteknek köszönhetően valóságos szenvedés lehet egy ilyen villával enni, azaz mértékletességre szoktat ez az eszköz!

Egy rendkívül ötletes, és korrekt műalkotással állunk szemben, mely számos értelmezési módot megenged számunkra!

Vicces tárgyak: használhatatlan villa

10. Használhatatlan tányér

Kevésbé filozofikus művészünket a Harry Potter inspirálta… feltételezzük, hogy Ron Weasley-hez hasonlóan ő is hibás eszközökkel próbálkozott, mikor a rendelkezésére álló csincsillából tányért akart varázsolni.

Vicces tárgyak: használhatatlan tányér

Reméljük elnyerte a tetszéseteket az összeállításunk, melyben ezeket a bosszantóan használhatatlan tárgyakat vicces tárgyként mutattuk be nektek!

A fenti vicces tárgyak forrása: Pinterest

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.