fbpx

Készíts bagoly párnát saját kezűleg

Csináld Magad
Készíts bagoly párnát saját kezűleg - Butoraim Magazin

Egy barátnőm Franciaországban készített egy nagyon édes bagoly díszpárnát és volt olyan aranyos, hogy elküldje nekem hogyan is készült. Én pedig nem vagyok rest megosztani veletek ezt az egyszerű, ám nagyszerű ötletet.

Mire lesz szükséged egy bagolyhoz:

  • 2 db 40×40 cm szövet, egy az elejének egy pedig a hátának
  • 2 db 40×40 cm egyszerű szövet bélésanyagnak
  • 1 db 26×14 cm szövet a szemek maszkjához
  • 2 db 18×11 cm szövet a szárnyaknak
  • 1 db 3x3x3 cm szövet a csőrnek
  • 2 db óriási gomb a szemeknek
  • gyapjú, vatta vagy poliészter párnatöltet
  • 2 db 10 cm-es filc kör

Tipp: A színek kiválasztásánál érdemes odafigyelni, hogy baglyunk leendő környezetében milyen színek vannak és ezek közül egyet rajta is alkalmazni. Esetünkben a bagoly szárnyának anyaga megegyezik a többi díszpárna anyagával.

1. Lépés

Vágd az anyagokat a megadott méretre. Rajzold meg egy bagoly kontúrját és vágd körbe a bélésanyaggal együtt, ügyelve arra, hogy mindenhol legyen 1 cm ráhagyás.
Tipp: Ha fogazott ollót használsz az anyag széle nem fog elfoszlani.

bélésszövet

hozzávalók

2. Lépés

A bagoly elejének szánt anyagra állítsuk össze a többi részt. Helyezzünk el minden darabot, hogy hol szeretnénk látni.

Összeillesztve

3. Lépés

Varrjuk fel a bagoly elejére a szem maszkrészét, majd arra szem körülötti karikát(filckör) és a csőrt majd pedig körre a szemeket(gombok). Legvégül a szárnyakat varrjuk fel .

varrás

IMG_3760

4. Lépés

Varrjuk össze a bélésanyagot körben kihagyva egy kis részt ahol ki tudjuk tömni az állatkát.

5. Lépés

A bagoly színének szánt anyagból a hátát vágjuk ketté vízszintesen. Érdemes elszegni a szélét a nyílásnál, nem baj ha egy picit kisebb lesz a háta. Ezt azelőtt tegyük, mielőtt összevarrnák az elejét a hátával. Kifordítva varrjuk össze az elejét és a hátának mindkét részét. Az elszegett résznél ne varrjuk össze őket, mert ott fogjuk kifordítani és betenni a töltetet.

háta

6. Lépés

Tömjük ki a bélést vattával, gyapjúval vagy poliészter tömőanyaggal olyan keménységűre, amilyenre szeretnénk. Ha ezzel megvagyunk varrjuk be a kis nyílást. Fordítsuk színére a baglyot, majd tegyük bele a kész töltetet. Vastagabb, színben passzoló fonallal két öltéssel varrjuk össze a bagoly hátát. És voilá! Kész van.

Mint látjátok barátném nem állt meg egynél állatkánál. Az ismerősök sorban állnak nála a különböző színes anyagokkal és sorra készül az újabb és újabb verzió ezekből a kis házi állatkákból más és más színösszeállításokban.

Zöld-szürke bagoly

Narancs szürke bagoly

szürke-sárga bagoly

Ha szereted a baglyokat, de nem tudsz varrni vagy nincs rá lehetőséged készen is vehetsz baglyos textil lakásdekorációkat. Például őket:

színes baglyok

baglyok2

Bagoly ajtótámasz szürke - OWL

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.