fbpx

Lesd meg 2016 legújabb lakberendezési trendjeit

Butopêa hírek
2016 legújabb lakberendezési trendjei - Butoraim.hu

Minden év januárjában a legnagyobb bútorvásárt Németországban rendezik. Ez a néhány nap kiváló alkalom arra, hogy a gyártók, a nagy márkák találkozhassanak az importőrökkel. A múlt héten kis csapatunk is ott volt a vásáron. Mi most felfedjük Neked az idei év legújabb trendjeit, melyek megragadták a figyelmünket. Most vethetsz egy pillantást a bútorvilág kulisszái mögé. Kukkants be!

1. Lollipop

Az első ami igazán megragadta a figyelmünket ez a színes trend volt, melyet én csak Lollipop-nak neveztem el. Ami igazán jellemző rá, hogy harsány, élénk színű bútorokat egységes, homogén közegbe helyezzük, ezáltal sokkal nagyobb figyelmet kapnak. Vigyázat, extravagáns! 🙂

lollipop1

Ezek a kis design lámpák nem csak a színekkel játszanak, de ahogy forgatod a fényt is másképp szórják.

lollipop2

A Lollipop trendbe még ez a nagyon különleges üveg dohányzóasztal is belefér. Hogy mi a trükkje? Attól függően, hogy hol vagy az asztalka körül úgy változik a láb színe a szivárvány színeiben. Ja és nincs benne elektronika!

lollipop3

2. Férfias formák

Ez a trend a Lollipop szinte tökéletes ellentéte. Kifinomult, modern, letisztult formatervezés, sötét színek, férfias megjelenés. És ezek az iker dohányzóasztalok…

maskulin1

3. Back to the basic – azaz vissza az alapokhoz.

Ugyan elég rég óta divat a skandináv stílus, de idén egy kicsit megbolondíthatjuk azzal, hogy nagyon egyszerű vonalvezetésű, natur alapanyagokkal dolgozó bútort választunk. Erre tökéletes példa ez az asztal és a hozzátartozó székek. Ez valóban visszatérés az alapokhoz.

back to the basic1

Néhány bútordarab ugyan beette már magát a köztudatba, mint ezek a műanyag székek is, ám az idei trend ezeknél is egy kis színes felfrissülés. Egy egyszínű konyhába például nagyon jól nézne ki, ha hat különböző színű széken foglalhatna helyet a család.

back to the basic2

4. Függőlámpák minden formában

A vásár másik nagy kedvence volt ezek a függőlámpák. Gömbölyűségük vagy éppen érdekes UFO alakjuk miatt egy kis könnyedséget csempésznek egy ilyen robusztus bútor mellé.

lights1

lights2

5. Back to the Nature

Végül az ötödik trendet úgy neveztük el hogy vissza a természetbe. Ezen a képen a jobbra levő szobor visszatükröződik az üvegfalon ha szemből nézed. Ha szemben állsz a fal teljesen átlátszó, ám kicsit oldalról már nem látni át rajta. Ez a plexiüveg tökéletes lesz azoknak, akik el akarnak bújni a kíváncsi szemek elől anélkül, hogy sötétebbé tennék a szobát.

back

A természetes színek is újra divatba jönnek. Csempészhetünk újra zöldet a lakásba és ezzel együtt egy kis természetet belophatunk.  Pillanatnyilag nekem ez a kedvencem. Annyira friss és annyira kifinomult.

back to the nature

És volt néhány érdekesség is…

Itt például az egyik gyártó a helyszínen mutatta be hogyan készülnek termékei.

bemutató

Ők pedig valódi emberek és nem bábuk. Pedig még úgy is mozogtak.

érdekesség


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük