• Price
    Ft - Ft
  • Színskála

A tálalás igenis fontos

A modern világ száguldásában szükség van olyan kis szigetekre az ember életében, ahol egy kicsit megállhat, kifújhatja magát, összeülhet szeretteivel és kikapcsolhat a hétköznapok monoton őrléséből. A étkezések ilyen pillanatok lehetnek ha megadjuk a módját. Nem egy gyorsétterembe robogunk be harapni valamit, hanem otthonunkban fogyasztjuk el az ételt, megszokott környezetünkben és a saját étkészletünkből. A szervírozás lényeges pontja annak, hogy a finom étel esztétikus is legyen, a tálaló kialakítása pedig a leghétköznapibb étkezést is egy ünnepi lakomává varázsolhatja. Egy új család kezdetének egyik sarkalatos pontja, amikor az ifjú házasok megkapják nászajándékba életük első tányérkészletét az örömszülőktől. Attól a pillanattól kezdve már ők is vendégül láthatják a rokonokat, véglegesen kilépnek a gyerekkorból és felnőttként kiveszik a részüket a családi ünnepekből és összejövetelekből.

Az első készlet örökre nagy becsben marad

Még ma is világosan emlékszem arra, milyen érzés volt, amikor elmentünk, hogy együtt válasszuk ki az első készletet az esküvő után. Ott álltunk a rengeteg lehetőség között, volt kerámia, ráadásul szív alakú, vagy a kék szett és a hozzátartozó kék üveg kínáló... Csak kapkodtam a fejem, nem tudtam dönteni a zöld, mintás tál és az orchideát formázó között. Aztán megláttam: egy üveg tányér enyhén színezett füstüvegből a hozzá tartozó üveg tálalóval tökéletesnek látszott az üvegtál mellett. Gyorsan döntöttünk is, mert ha még egy percet hezitálunk, újra csak a tanácstalanság uralkodott volna el rajtam a rengeteg kínáló között. Hazaértünk, boldogan bontottam ki az edényeket és már rögtön ki is próbáltuk a közös vacsora alkalmával. Pontosan olyan volt, mint amilyet szerettünk volna: a mélytányér elég mély volt ahhoz, hogy egy rendes adag leves beleférjen, az üvegtál pedig elég nagy, hogy egyszerre az összes fogás elférjen rajta a tányérokkal. Aznap nagyon jól sikerült az együtt étkezés.

Időtálló és biztonságos

Aztán amikor megszületett az első gyermekünk, rájöttem hogy az esztétikumon túl szükség van a háztartásban a biztonságos és az időtálló tárgyakra is. Ezért egy bambusz tálca beszerzése mellett döntöttem, amely ellenállt a gravitáció káros hatásainak amelyet az eldobott, magasból érkező tárgyakra gyakorol a konyhakövön. A hozzá tartozó edénykészlet a mai napig kiváló szolgálatot tesz. Mivel nem törnek, még mindig meg van az összes darab belőle hiánytalanul, ami sajnos nem mondható el a többi készletünkről...