Vera Jelasity és lánya, Axanne alakították ki a Bútoraim merőben egyedi koncepcióját, amely élvezetessé és könnyűvé varázsolja a vásárlást otthonából. Elsődleges céljuk az volt, hogy a technológiai lehetőségeket kihasználva és vásárló kényelmét és elégedettségét szem előtt tartva igazi élvezetté varázsolják a vásárlás folyamatát – egészen a kiválasztástól a házhozszállításig. Ennek alapja egy teljesen új üzleti modell megalkotása és egy forradalmi webáruház felépítése volt Magyarországon, mely az esztétikum kedvelőitől az esztétikum kedvelőinek szól.

Axanne képviseli a modern, innovatív lendületet a vállalatban. Budapesten született, de később Berlinben és Londonban tökéletesítette tudását az online kereskedelem területén. A közelmúltban tért vissza szülőhazájába, hogy kamatoztassa mindazt a tapasztalatot, amelyet az évek során összegyűjtött. Ő irányítja a termékek kiválasztását, felel a marketingstratégia kidolgozásáért és az ügyfélcentrikus vevőszolgálatért.

Axanne Jelasity

Bár nem vagyok egy kifejezetten otthonülő típus, nagyon élvezem a lakásomban eltöltött időt. Az otthon számomra az önkifejezés egyik formája, a pihenés helyszíne, és az a hely, ahol szeretteimmel összegyűlhetek. Talán ez lehet az oka, hogy beleszerettem a körülöttem lévő szép és dekoratív tárgyakba. Egy gyönyörűen díszített otthon, praktikus bútorokkal nem csak segít a kikapcsolódásban de hozzájárul ahhoz is, hogy jól érezzem mgam a bőrömben és kiéljem a kreativitásomat.

Amikor először költöztem Budapestről Párizsba és egyúttal az első saját lakásomba, akkor döbbentem rá, hogy kisebb összegekből is mutatós otthont tudok varázsolni. Az egész csak azon múlik, hogyan használjuk ki a rendelkezésre álló anyagi lehetőségeinket.

Amikor visszatértem Magyarországra, eldöntöttöttem, hogy ezzel akarok foglalkozni. A hosszú tanulási időszak és az üzleti életben eltöltött évek alatt sem felejtettem el, hogy honnan indultam. De miközben új otthonomat próbáltam berendezni, értetlenül szemléltem a kevés választási lehetőséget, az indokolatlanul magas árakat és nagyon sokszor a silány minőséget. Találhattam pénztárcabarát termékeket, viszont azok hónapok alatt tönkrementek. A mutatós darabokért pedig horribilis összegeket kértek a kereskedők, amit akár nyaralásra is költhettem volna. Köszönhetően édesanyámnak, aki megtanított a kereskedelmi üzletág alapjaira, hamar ráébredtem, hogy kell lennie egy másik módjának, hogy hozzájussak ahhoz, amire vágytam.

Ez volt a mozgatórugója, amiért létrehoztuk a Bútoraimat. Hiszek benne, hogy az online üzletágban szerzett tapasztalataimmal és vásárlóközpontú szemléletemmel meghatározó szerepem lehet az ipar átformálásában.

Vera Jelasity

Vera Franciaországban született, de több mint 30 éve él választott otthonában Magyarországon. Férjével közösen alapítottak egy import-export vállalkozást, amely bútorokat és játékokat forgalmazott. Terve az, hogy tapasztalatait latba vetve - amely magába foglalja az iparág mélyreható ismeretét – alapjaiban változtassa meg a bútor és lakásdekoráció-vásárlás jövőjét. Vera a termékbeszerzés és a logisztika felelőse.

Magyarországon éltem eddigi életem több mint a felét. A szerelem sodort ide még azokban az időkben, amikor még a vasfüggöny kettévágta Európát. Ez óriási gazdasági és politikai kihívásokkal terhes időszak volt mind a mi, mind pedig az ország életében. A kerítés azóta leomlott, de a vállalat, amelyet a férjemmel alapítottunk, még mindig áll. Az egyik első import/export vállalkozás voltunk abban az időben, új árukat hoztunk Magyarországra, a hazánkban készült termékeket pedig külföldön értékesítettük. Az évek során beutaztam a világot, rengeteg országot fedeztem fel, újabb és újabb portékák után kutatva, melyeket itthon beszerezhetetlenek voltak. Francia felmenőimnek köszönhetően mindig is érdekelt a lakásdekoráció és a legkülönfélébb bútorok. Ennek immáron 15 éve, és azóta apró vállalkozásunk az egyik legnagyobb dekorációs kereskedelmi vállalattá nőtte ki magát az országban.

Mindig is hittem benne, hogy a dekorációval és lakásberendezéssel foglalkozó üzleteket és ügyfélszolgálatukat hatékonyabbá lehetne tenni, de a merészség hiányzott belőlem, hogy belevágjak. A lányom külföldről való hazatérésekor éreztem rajta, hogy tele van új ötletekkel, friss gondolatokkal és kész szembeszállni az évek során berögzült reflexeimmel, gondolkodásommal. Egy példát hadd említsek: nem szeretek boltba járni. Túl nagy a tömeg, a munkaidő (vagy a gyermeknevelés) sem teszi sokszor lehetővé. Akár már a parkolásnál rengeteg időt és energiát veszíthet el az ember. S lehetne még sorolni a hátulütőit a dolognak a végtelenségig.

Az online üzletek ezzel szemben mindezeket a problémákat feloldják, szinte áldásosak a számomra. Nincs nyitvatartási idő, alacsonyabb árakkal dolgoznak és egyenesen hozzám szállítják a megrendelésemet. Mindehhez pedig elég néhány gombnyomás a felhasználói oldalamról.

Elég nehéz volt elhinnem, hogy képesek lehetünk megvalósítani ezt a saját vállalatunknál. Az országban található webshopokat látva az üres árúkészleteikkel, hosszú szállítási idejükkel és elérhetetlen ügyfélszolgálatukkal, soha nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges egyáltalán. Szerencsére a lányom meggyőzőtt róla és saját magam fedeztem fel azt, hogyan is működik az Internet manapság. Ez segített optimalizálni a beszerzést és a logisztikát, csökkenteni az árakat és tovább növelni a kényelmet ügyfeleink számára. Az új Bútoraim-mal hiszünk benne, hogy lehet más a módja annak, ahogy Ön eddig a bútorait, lakásdekorációit vásárolta, bár legfőbb célunk még mindig az, hogy színesebbé, melegebbé varázsoljuk otthonát elérhető áron, maximumn 5 napos szállítási határidővel. Mindig. Mindenkor.

Segítségre van szüksége?