0
0
0

Mindennapi elegancia a nappaliban

Minden nappaliban kell lennie egy dohányzóasztalnak. Lehet bármilyen kicsi vagy lehet többfunkciós, egy kisasztal elengedhetetlen kelléke ennek a helyiségnek. Hogy miért? Mert praktikus tároló hely sok kis apróságnak. Mert némi dekorációval, egy csokor virággal, vagy egy tál potpourrival kellemes hangulatúvá teszi a nappalit. Mert, ha vendégeket fogadsz, van hová letenni az üdítőt, rágcsálnivalót.

Milyen legyen a dohányzóasztalunk?

A nappaliban levő dohányzóasztalnak nem csak praktikusnak kell lennie, hanem igazán mutatósnak is. Stílusok és színek sokaságával szeretnénk segítségére lenni abban, hogy megtalálja az Önhöz leginkább illő kisasztalt, legyen a nappalija bármilyen stílusú is.

Hogyan válasszunk?

Elsősorban figyelnie kell a méretre. Egy aprócska szobába bármilyen jól is nézzen ki, nem tehet be egy hatalmas, terpeszkedő üveglapos asztalt már pusztán a helyfoglalása miatt sem, viszont egy óriási nappaliba, egy 3 méteres ülőgarnitúra előtt sem árválkodhat egy picurka kerek asztal. Másodsorban figyelnie kell arra, hogy színben harmonizáljon a szoba többi bútorával, hangulatával, stílusával. Egy fehér asztal túlzottan kilóghat egy barna berendezésből, de jól passzol a krémszínű, a juhar és a nyír bútorokhoz. Figyeljen a formára is. Ha minden szögletes a szobában, ne tegyen be ovális asztalt, hiába spórolna helyet vele. Válasszon inkább egy kisebb, fiókos megoldást.

Asztalkák a többi helyiségben

Nem csak a nappaliban használhat kisasztalokat. Az előszobában egy alacsonyabb asztalkát hasznosíthat rakodó felületként. Tegye rá a táskáját hazaérkezéskor, akasszon fölé a kulcstartót, így induláskor nem kell keresgélnie a holmiját. Vagy használja virágállványként, így az ajtón belépve kellemes látvány fogadja majd. Egy helyes kis asztalka helyettesítheti a hagyományos két fiókos éjjeliszekrényt is. Ha ilyet választ, nem csak kényszerítve lesz, hogy rendet tartson rajta, de szellősebb, levegősebb is lesz a hálószobája, hiszen a nyitott asztalka miatt nem lesz túl zsúfolt az ágy környéke. Persze ezek a kisasztalok bárhová elhelyezhetőek. Kis helyigényük miatt bármelyik üresen tátongó sarokban elférnek és sok féleképpen hasznosíthatóak. Nagyméretű cserepes növénnyel, vagy díszes vázában egy szép csokorral virágállványként, telefonasztalkaként vagy nyugodtan engedje szabadjára a fantáziáját és tegyen rá bármit, ami Önnek tetszik.