• Price
    Ft - Ft
  • Színskála

Hogyan válasszunk bútort?

Az internet szélsebes fejlődésével egyre több bútor webáruház jelenik meg, melyek közül nehéz eldönteni, melyik is az az online bútoráruház, amely a minőséget, a stílust és az ügyfélközpontú működést tartja elsődleges szempontjainak. Hiszen a lakberendezésben sarkalatos pont a bútorok kiválasztása, ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy olyan otthonunk legyen, amelyet megálmodtunk. Ennek azonban sok buktatója van, jónéhány szempontot kell figyelembe vennünk, mielőtt döntünk a megfelelő darab megvásárlása mellett.

Alapvető feltétel például az, hogy képviselje azt a stílust, amelyet szeretnénk megjeleníteni a lakás egy-egy helyiségében. Például egy modern nappali bútor nem igazán illik bele a rusztikus berendezés közé, vagy a fonott bútorok egy skandináv hangulatba. A helyiségek mérete (érdemes mérni!), elrendezése és funkciója szintén közreműködik a döntésben, egy hálószoba bútor nem biztos hogy jól mutatna a nappaliban, ugyanúgy ahogy a konyhába sem a nappali bútor.

Továbbá nem mellőzhetjük az uralkodó színek hatását sem, mert könnyen ízléstelenné válhat az a kanapé, amelyik nagyon jól mutatott a bútorbolt webáruházban, de szoba falának színével már kevéssé harmonizál. Ilyenkor aztán jöhet a bolttal való egyezkedés, vagy pedig nézzük évekig a kakukktojás darabot a nappalink közepén.

Figyeljünk a költségekre (is)!

A pénztárcánknak sem mindegy, mennyire könnyítünk rajta egy-egy vásárlás alkalmával, ezért célszerű a megfizethető bútor kategórián belül maradni, ami nem vágja hanyatt a családi költségvetést, és nem kell évtizedekig fizetni a törlesztőrészletet sem. Próbáljuk meg betartani az arany középutat, hiszen nem mindig a legolcsóbbal csináljuk a legjobb üzletet, és nem biztos hogy a legdrágább a legjobb, úgyhogy legyünk körültekintőek!

Az árat persze sok minden befolyásolja, a fa bútorok árfekvése általában a felhasznált faanyag fajtájától és mennyiségétől is függ. Nyilván egy tömör fa bútornak magasabb az ára, viszont minőségben sokkal magasabb színvonalat is képvisel társai közt és tartósabb, értékállóbb is. Érdemes számba venni azt, hogy inkább magasfényű bútorok közül választunk - hiszen ezek manapság már megfizethető áron kaphatóak -, vagy az elképzelt hangulatba inkább a matt színösszeállítások illenek bele.

Külső behatások

A bútort érő káros környezeti hatások (kopások törések, karcolások) szintén redukálhatóak, ha tisztában vagyunk azzal, milyen behatások is érik majd. Egy magasfényű hálószoba bútor jó eséllyel tovább őrzi meg szeplőtelen felületét, mint az az asztal, amelyet a konyhában húsfeldolgozáshoz használunk, vagy ahol a gyerkőc a technika órai hiányzásait pótolja éppen. Ha már megtörtént a baj, és egy hatalmas karcolás éktelenkedik a szekrényajtón, ajánlatos körbenézni, hátha vásárolhatunk cserealkatrészt a termékhez.

Ha a fenti szempontokat sorra vesszük a vásárlásnál, akkor jó eséllyel a legmegfelelőbbet választjuk ki és a nappali bútor webáruházban bemutatott darabja egyezni fog elképzelésünkkel és elégedetten szemlélhetjük rendeltetési helyén.